04.03.2015 | 16:20
Вероника убита с цел грабеж, не е била изнасилена
По информация на БНТ девойката е носела със себе си месечната си заплата

Не е упражнено сексуално насилие върху 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която бе открита убита вчера във водите на река Янтра. Това съобщи наблюдаващият прокурор от Велико Търново Цани Попов. Той уточни, че към момента основната версия, по която се работи, е убийство с цел грабеж.

„Липсва дамската чанта на момичето, съответно нейния портфейл и телефон”, обясни Попов.  По информация на БНТ Вероника носела със себе си месечната си заплата. Във връзка с първоначалните подозрения, че тя е била изнасилена, прокурорът обясни, че панталонът й е бил свален най-вероятно поради дългия престой във водата и от течението.Той уточни, че резултатите от аутопсията са показали, че смъртта е настъпила насилствено. Открити са множество рани по главата на студентката, причинени от удари с тъп предметВсе още няма конкретно лице, което да е заподозряно за жестокото убийство. По неофициална информация обаче се проверява и версията да е замесен бившият приятел на Вероника, който според близките я ревнувал.

Не е изяснено и точното място и час на убийството, но се смята, че това е станало непосредствено, след като си е тръгнала от работа в мебелен магазин в покрайнините на града на 28 февруари. След убийството се надигна недоволство сред хората, които живеят в района. Те разказаха и за други нападения, с искане да бъде осигурено полицейско присъствие и да бъдат поставени камери и осветление. От общината обаче обясниха, че става дума за безлюдни ниви и няма как това да се случи.

В 18 часа днес близки и съграждани на Вероника Здравкова организират протест.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране