09.05.2016 | 23:10
Вестник “Стандарт” стана турски, ще прислужва на Местан
Парите идвали от Турция и щели да бъдат разпределяни чрез представителства на турски фирми в България
Славка Бозукова

Слуховете, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е преминал в лагера на Лютви Местан, започнаха да се потвърждават. След като Пеевски окончателно е изгуби доверието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, той е решил да си отмъсти, като премине на страната на отцепниците.

Скандалният депутат прави опити да осигури медиен комфорт на изтирания от ДПС Лютви Местан. На натиска на Делян Пеевски не е успяла да издържи единствено Славка Бозукова и управляваните от нея вестник “Стандарт” и агенция Блиц. В края на миналата седмица Бозукова, повече известна и като CLafka, е съобщила на част от подчинените си, че вече “ще трябва да работим за ДОСТ”, защото новият спонсор бил Лютви Местан, научи МИГNews.

Парите идвали от Турция и щели да бъдат разпределяни чрез представителства на турски фирми в България. Общата договорена сума била почти 2 млн. лв., разпределена на “месечни вноски”. Изричното настояване протурската партия било медиите да пласират активно и черен пиар срещу ДПС. С парите Бозукова планирала да изплати дълговете и заплатите на персонала. Новината стъпила журналистите и част от тях обявили, че напускат изданието, което е в перманентна финансова криза през последните 3-4 години.

Смяната на спонсора е причината за цирка в агенция Блиц преди няколко седмици, когато с мутри Славка Бозукова се опита да превземе медията. С гардове тя изхвърлила ръководството на сайта и представила новия управител Ивайло Крачунов. В момента тече съдебна сага между Бозукова и съдружника й Недялко Недялков, който оспорва решенията на Общото събрание на “Пи нюз”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране