30.10.2019 | 23:01
ВИДЕО: ЦСКА взе трите точки от Велико Търново
"Армейците" се върнаха на победния път

ЦСКА постигна убедителна победа при гостуването на Етър, спечелвайки с 4:0 срещата от 14-ия кръг на efbet Лига. Точни за „червените“ бяха Евандро в 63-ата минута, Али Соу в 68-ата, Вив Соломон-Отабор в 74-ата и капитанът Петър Занев – в 81-ата.

„Червените“ се върнаха на победния път, след като в миналия кръг загубиха с 0:1 от Локомотив (Пловдив). С 25 точки в актива ЦСКА е четвърти в класирането, а Етър девети с 14 точки.

След час игра на стадион „Ивайло“ липсваха головете, но след червен картон донякъде се улесни задачата на столичани. Здравко Илиев беше правилно изгонен за втори жълт след грубо влизане в краката на Брадли Мазику и от този момент до края избраниците на Милош Крушчич тотално надиграваха „виолетовите“. Гостите стигнаха и до четири попадения и във втори мач от последните си три в първенството побеждават с 4:0 (б.р. – и на 5 октомври „армейците“ надвиха с 4:0 Витоша).

Непосредствено преди срещата във Велико Търново Милош Крушчич беше принуден да прави промяна. Записаният сред титулярите Кристиян Малинов не можа да започне, тъй като вдигна температура. На мястото му от първата минута стартира Рубен Пинто, който за последно беше титуляр в първенството във втория кръг – при загубата с 1:3 от Черно море.

„Армейците“ стартираха по-активно, но първата голова възможност се откри пред Етър. Крум и Иван Стоянови разиграха отляво, последва извеждащ пас към Боджадж, който нанесе удар, пращайки топката над напречната греда. В 21-ата минута Христо Иванов спаси изстрел на Евандро.

В 41-ата минута Даниел Младенов пропусна да вкара на ЦСКА, а малко след това удар на Отабор беше уловен от стража на домакините.

В началото на второто полувреме Али Соу не успя да се възползва от отлична ситуация след извеждащ пас на Пламен Гълъбов и нулевото равенство се запази. В 54-ата минута съдията Ивайло Стоянов изгони Здравко Илиев за втори жълт картон след груб фаул.

В 60-ата домакините все пак можеха да открият резултата. Даниел Младенов пусна извеждащо подаване към Иван Стоянов, който обаче беше пресрещнат от Густаво Бусато. Стражът на ЦСКА изби топката, а тя отиде в Румен Руменов, който стреля, но не успя да нацели опразнената врата. При единоборството със Стоянов обаче Бусато беше ударен и наранен в главата, което наложи прекъсването на играта. Вратарят на гостите получи медицинска помощ, но не позволи да бъде сменен и пожела да доиграе срещата.

След това „червените“ започнаха да надиграват избраниците на Росен Кирилов, като началото на головата им фиеста даде Евандро. Той откри резултата в 63-ата минута. Занев центрира от корнер, Албентоса засече с глава, но Иванов някак успя да спаси, след което Евандро направи добавка с глава – 0:1.

В 68-ата Станоев опита да върне към Иван Иванов, но го направи така, че успя да изведе Соу фронтално срещу Христо Иванов и последва гол за 0:2.

В 74-ата минута Вив-Соломон Отабор вкара дебютното си попадение за ЦСКА в efbet Лига, разписвайки се от границата на наказателното поле – 0:3. Капитанът Петър Занев оформи победата с 4:0 в 81-ата минута, когато реализира от фаул с изстрел в ъгъла на вратаря, който мина под плонжа на Иванов.

Сега ЦСКА насочва мисли към предстоящото гостуване на Черно море. Мачът във Варна от 15-ия кръг е на 5 ноември (вторник) от 17:30 часа. Етър пък ще гостува на Левски – на 6 ноември (сряда) от 15:30 часа.

Състав на ЦСКА: 13. Густаво Бусато (в), 28. Пламен Гълъбов, 25. Раул Албентоса, 11. Петър Занев (к), 18. Брадли Мазику, 6. Рубен Пинто, 26. Валентин Антов, 20. Тиаго Родригес, 14. Вив Соломон-Отабор, 10. Евандро, 22. Али Соу
Резерви: 30. Витаутас Черниаускас (в), 3. Жеферсон Телес, 24. Нуно Томаш, 15. Кристиян Малинов, 27. Мартин Смоленски, 8. Греъм Кери, 9. Тони Уот

ВИДЕО НА ГОЛОВЕТЕ!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране