18.01.2021 | 22:40
Властта с абсурдно обяснение за ваксините на „Астра Зенека“: Социални лешояди си играят със страховете на хората!
Представител на фармацевтичния гигант у нас е Зоя Паунова - майка на евродепутатката от ГЕРБ Ева Паунова - Майдел

Здравният министър Костадин Ангелов бе гневен на твърденията, че правителството е избрало с лобизъм най-голямата доставка от все още неодобрената ваксина на „Астра Зенека“.

Припомняме, че от ваксината, която е от конвенционален тип, а не от РНК като „Модерна“ и  „Пфайзер“ сме поръчали 4,5 млн.дози, които ще се използват в масовата имунизация. От „Модерна“ и „Пфайзер“ поетапно ще пристигнат още толкова.

Британското откритие се очаква да получи одобрение от европейските здравни власти съвсем скоро, но докато това не се случи, не може да се направи график на имунизацията на по-широк кръг от хора.

„Българската държава не избира ваксини. Ние не сключваме договори, не посочваме числа, а участваме заедно с всички държави в европейското споразумение. Разбирам притесненията на хората, но не разбирам желанието на определени политици или групи да си играят със страха им като го експлоатират за политически цели. Тези хора са социални лешояди, повтарям го още веднъж, защото по този начин, играейки си със страховете на обществото, влияят върху човешкото здраве“, разпалено коментира проф.Ангелов.

„Да бъда максимално ясен – за всички ваксини, независимо от коя фирма са произведени, ние сме поръчали еднакво количество бройки. Като имам предвид еднакви като вид ваксина, а не от фирма и тези твърдения, че България е избрала една или друга фирма са категорично неверни“, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране