31.05.2024 | 13:27
ВМРО обяви война на соларните паркове
Земята е за земеделие, не за измислена „зелена енергия“, категорични са те

Искаме ревизия на всички соларни паркове и забрана за „опаковане в стъкло“ на нови обработваеми земеделски земи

Ще спрем зеленото лицемерие! „Алтернативна“ енергия не може да се генерира на мястото на плодородни български площи

Тази категорична позиция изразява в страницата си във Фейсбук организационният секретар на ВМРО Александър Сиди. Анализ на ВМРО, обхващащ цялата страна, показва, че масова е практика е т.нар. „зелена“ енергия всъщност да се добива върху плодородни обработваеми земи. Това не само е нонсенс, разкриващ безумието на цялата политика на зелените. Това е апогей на политическото лицемерие на умнокросивитета в лицето на ултралибералните жълтопаветници и новите шумни евроатлантици.

„Стотици хиляди соларни панели стърчат от довчера плодородните ниви. Аз наистина не разбирам какво зелено има в това. Трябва да си наистина болен мозък, за да опаковаш обработваема земя в стъкло. Тези паркове ще бъдат там минимум 20 години“, гневи се Александър Сиди, който е водач на листите в Хасково и Бургас – два плодородни български района.

А равносметката за нас от ВМРО е ясна и тъжна. В това време водата и вятърът ще направят необходимото и тази плодородна земя ще се превърне в пустиня. Освен ток, тези солари не раждат нищо друго. Нито работни места, нито тикви.

„Впрочем тикви създават. Всички ние, дето ги търпим, а не изгоним със сопи, продажните политици, които допуснаха хилядите декари, засяти със стъкло“, продължава своето възмущение Сиди.

Ето защо е крайно време да сложим точка на този апокалипсис, който правят върху плодородните български земеделски земи зелените лицемери не само от Европа, но и купените тук, в Родината ни, еничари.

Предлагаме радикални мерки, а именно:

  • Ревизия на всички промени в категоризацията на земеделска земя, особено онези случаи, при които прекатегоризирането последните десет години е преминало през няколко категории – от 2, 3, 4 до 9-10 категория, и затвор за служителя, който го е допуснал!
  • Забрана за строеж на солари в площи, които последните 10 години са били обработваема земя, дори и ако днес вече са влезли в регулация или са прекатегоризирани.
  • Всички паркове, за които се установи, че са построени в разрез с предните условия – да бъдат незабавно разрушени от собствениците за тяхна сметка и земята възстановена като земеделска!

Прилагаме пълния текст на позицията на Александър Сиди:

Обикаляйки страната, навсякъде виждам прекрасните зелени ниви. Засадени, обработени. Даже си спомних думите на Борисов от преди 15 години – „В ляво слънчоглед, в дясно пшеница, а в средата  магистрала“.

Да, ама не, както казваше покойния Петко Бочаров.

В нивите днес вече няма слънчоглед. Те са „зелени“ толкова, колкото са зелени мозъците на нашите управляващи. „Зелени“ са като парите, които е получил някой чиновник, за да направи документално една нива от 2-3 категория на 10.

Нивите ни днес са опаковани в стъкло. Вместо слънчоглед, отглеждаме солари.

Пак е включено слънце, ама не става за ядене.

Стотици хиляди соларни панели стърчат от довчера плодородните ниви. Аз наистина не разбирам какво зелено има в това. Трябва да си наистина болен мозък, за да опаковаш обработваема земя в стъкло. Тези паркове ще бъдат там минимум 20 години. В това време водата и вятърът ще направят необходимото и тази плодородна земя ще се превърне в пустиня. Освен ток, тези солари не раждат нищо друго. Нито работни места, нито тикви. Впрочем тикви създават. Всички ние, дето ги търпим, а не изгоним със сопи продажните политици, които допуснаха хилядите декари, засети със стъкло….

Мисля, че е крайно време да спрем със соларните паркове в нивите. Затова ние от ВМРО предлагаме:

  • Ревизия на всички промени в категоризацията на земеделска земя, особено онези случаи при които прекатегоризирането последните десет години е преминало през няколко категории – от 2, 3, 4 до 9-10 категория, и затвор за служителя, който го е допуснал!
  • Забрана за строеж на солари в площи, които последните 10 години са били обработваема земя, дори и ако днес вече са влезли в регулация или са прекатегоризирани.
  • Всички паркове, за които се установи, че са построени в разрез с предните условия – да бъдат незабавно разрушени от собствениците за тяхна сметка и земята възстановена като земеделска!

Идват избори! Този път трябва и да помислим!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране