16.04.2021 | 18:03
Водят Борисов принудително в парламента!
Джипко Бибипков днес не дойде за пореден път

оредна грозна дрязга разкъса новия парламент. Този път причината беше отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов, от когото депутатите искат да говори пред тях за Националния план за възстановяване и устойчивост, който е жизненоважен за страната заради кризата. Накрая, въпреки ожесточената съпротива на ГЕРБ, мнозинството гласува решение, с което задължава Борисов да се яви пред тях следващата сряда.

Предложението дойде от Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”. „Една от стъпките за връщане на достойнството на парламента ще бъде довеждането на премиера Борисов тук, пред народните представители”, обяви бившият омбудсман. От ГЕРБ реагираха с възмущение, в което най-високо се чуваше гласът на бившия председател на парламента Цвета Караянчева. „Последният човек, който има правото да се възмущава, е г-жа Караянчева, която участваше активно в опозоряването на 44-то Народно събрание! Засрамете се и мълчете, защото вие допуснахте 4 години Борисов да се гаври с парламента!”, изви глас Манолова.

Филип Станев от „Има такъв народ” хвана на мушката си Лъчезар Иванов. „Вие сте джентълмен, интелигентен човек, неслучайно носите прозвището „Мозъка”, дръжте се по-възпитано”, подигра се той с Иванов. А към герберите се обърна: „Искам да ви кажа с широка усмивка оттук – днес се оказа, че бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя!”

Последва го съпартиецът му Тошко Йорданов, който предварително обяви, че ако се наложи, е готов да плаща глоби за обида, и след това започна: „Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път! Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път!” От ГЕРБ го освиркаха, а председателят на парламента Ива Митева извика предупредително: „Г-н Йорданов!” Това обаче изобщо не спря засилилия се депутат, който продължи с лице към герберите: „Джипко Бибипков днес не дойде за пореден път! Прекрасно е, че той е ваш лидер. Благодаря за това удоволствие.”

Хаосът в пленарната зала се разрастна и накрая депутатите излязоха в почивка, за да се поуспокоят. След завръщането си гласуваха и одобриха предложението на Манолова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране