13.06.2019 | 0:01
Време е БСП да изпрати Корнелия по живо, по здраво
Няма нужда от Бойко Борисов в пола

Проф. НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ, Фейсбук

Не е за оправдание, просто така стояха нещата – нито веднъж не приех в престоя ми в президентството (2002-2006) да ме занимават с работи на БСП. То не бе и чак толкова трудно, защото Първанов хич не си падаше вече по Позитания, доволен бе сигурно, че ги е употребил за своите си цели и бе затворил страницата. Всъщност, те му я затвориха, както той разбра в един момент. Но беше късно.
Не за това ми е думата.

В БСП има и свестни хора, особено сред привържениците ѝ. Някои са ми приятели или добри познати. Друг е въпросът защо са с БСП, но те си знаят.

Не си падам по БСП. Тя е една от партиите, за които никога не съм гласувал и няма да гласувам. Но понякога хвърлям поглед какво се случва там.

Мисля си – добре, поизмъчиха се с КН (Корнелия Нинова – б.р.), време е да я изпратят по живо по здраво. Тя не носи нищо ляво в себе си (както казва един приятел, след първия милион лявото умира в теб завинаги). Тя само събужда едни нечисти мисли в реакционната ѝ вътрешна опозиция – тая па бивша седесарка и крупна приватизаторка как ни се натресе!

Ако някой в БСП ме питаше, щях да му кажа – КН е част от неуспешната България, тя е част от статуквото, нищо, че се бори за умерен прогрес в неговите рамки. Тя няма идеи, а от Бойко Борисов в пола няма нужда, ББ ще побеждава всички ББ от другите полове – в поли и без. Защото в турнира кой е най ББ, ББ е безспорен победител. Трябва не да заменим един ББ с друг (евентуално в пола), а да заменим модела ББ – той е загубено време за България, този модел е като кост в гърлото на България, тя се задавя с него, изцъкля очи и не може да си поеме въздух.

Та ако ме питаха някои в БСП, щях да им кажа – намерете си младо момче или момиче около 35 години, с идеи, с езици, с визия, с бъдеще. И то и тези около него да искат да подреждат България така, че младите да не бягат от нея, а по-възрастните (политици) да престанат да пречат на България да отхвърли статуквото.

Въпросът на живот и смърт за България е – в това стакуво или без него, след него, отвъд него! Статуквото е будна кома. Застой, блато, безпътица, безвремие. Не отхвърлим ли статуквото, ще си останем в него, властта ни ще хвърля милиони през прозорчето на джипа, ще ги опукваме в некачествено строителство и безвкусни ремонти, в думба-лумба-патрис-лулумба, а като ги опапаме, както сме си подобно на наркомани пристрастени към европейските фондове, щом те свършат, ще си гризем ноктите и ще си хапем лактите. А още от студетските си години в Съветския съюз знам, че лактите не можеш да си ухапеш. Лактите тогава ще ни трябват за по-предно място в опашките за емигриране.

Защото даже тези, които не можем да емигрираме, ще хукнем натам. И ние няма да можем да им живеем на тези, ако ни поуправляват още 10 години.

1 коментар

  1. ст.н.с , д-р Георги Първанов, Туитър каза:

    Този Слатински ходеше по улиците , риташе камъните и след това ги догонваше. Ровеше в контейнерите за боклук. Помогнах му. Прибрах го при мен, дадох му комат хляб. Не мина време и започна да ме плюе. Изгоних го. Шушумиги по рождение като него не могат да дават оценки на политици, които стоят начело на множество хора. Зад Слатински стои само гъзъ му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране