07.07.2015 | 0:26
Затворник, убил баба си, накълцал хубавата Галя в Бургас
Георги Андонов - Бабата в момента излежава 10-годишна присъда

Затворник, който излежава присъда за убийството на баба си, е извергът, който нападна и накълца 28-годишната Галя в Бургас.

28-годишният убиец Георги Андонов-Бабата беше задържан за клането на младата жена. Опасният престъпник бе закопчан в неделя след обяд в родния си град Сливен в тайна квартира.

Той се готвел да напусне страната след кървавата касапница в бургаския комплекс “Славейков”, при която се опита да умъртви младата жена. Бившият й съпруг Ивелин се съгласил да се преструва, че той я нарязал, за да помогне на полицията да залови Бабата. Криминалистите са решили да подадат подвеждаща информация, за да приспят вниманието на истинския нападател, който е определен като изключително опасен и жесток. “Имахме достоверни данни, че укрилият се след жестокото деяние може да напусне страната.

Отчитайки и възможността същият да извърши ново тежко престъпление се наложи да се разпространи информацията, че за намушкването е задържан бившият съпруг на младата бургазлийка – 33-годишният И.Ц. Бургазлията съдейства на служителите на реда и след проведени разговори е освободен”, коментираха от пресцентъра на бургаската полиция.

Спецполицаи от звено „Специализирани полицейски сили” са изпратени да арестуват Бабата. При задържането му е използвано тактическо проникване, уточниха от полицията. Бабата е направил пълни самопризнания, обяснявайки, че намушкал Галя, защото имали връзка, а тя го изоставила. Георги Андонов-Бабата е осъден за убийството на баба си и в момента излежава 10-годишна присъда. Той обаче е бил преместен в затворническо общежитие и е бил пуснат в домашен отпуск. Именно по време на “почивката” той нападнал бившата си приятелка и се опитал да я убие. После избягал и започнал да организира бягството си от страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране