25.09.2016 | 16:18
Министърът на отбраната на частен лайф със служебна кола и млади дами
Храбрият военен земеделец използва държавни автомобили за лични удоволствия по време на дългите празници около Деня на независимостта
Фрог

Читатели хванаха в крачка министъра на отбраната Николай Ненчев на частна екскурзия със служебен автомобил с шофьор в компанията на две млади дами. Заедно с тях той посети вчера пещерата ”Проходна” или ”Божиите очи” край Луковит. Справка на сайта показа, че военния министър не е бил в командировка, а тойотата е джип С 55 16 КХ на министерството на отбраната с две лампи – синя и червена.

Маскиран с тъмни очила и спортно елече министърът не е успял да избегне зоркия поглед на нашия читател, забелязал безобразието на храбрия военен земеделец, който използва служебен автомобил и шофьор за лични удоволствия по време на дългите празници около Деня на независимостта.

Припомняме, че съвсем наскоро депутатите приеха на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, станали известни като „данък уикенд“. Тези промени вмениха в дълг полученият в натура доход от служителя или управителя на фирмата да се облага със ставка от 10 на сто, ако е свързан с употребата на собствени, наети или предоставени за ползване активи – например служебни автомобили, телефони или имоти. Важи ли този закон за министър Ненчев, който своеволно е решил да използва материален актив на МО,какъвто се явява служебния автомобил, както и услугите на шофьора или не?

Министърът е бил на 22 септември във Велико Търново за деня на независимостта в компанията на генерали и началници от МО.После дирите му се губят и изведнъж цъфва край Луковит два дни по-късно със служебния автомобил. Може би командировъчните му са чак до 25 септември? Докога българския данъкоплатец ще плаща за удоволствията на представителите на властта и на случайно поладнали в нея доказани некадърници ? Не се ли засрами Ненчев от „божиите очи“ в пещерата „Проходна“?, питат читателите, които ни изпратиха снимките.

1 коментар

  1. Цанев каза:

    ТН „реформатори“,вкупом в различни посоки, подлудиха премиерът с волните си програми.Тези „фактори“ разбраха, че крепят куцото правителство,затова си позволяват с парите на кроткият и улав данъкоплатец,какъвто съм и аз,да си разнообразяват и без това охолния живот.Институциите които трябва да сложат край на това разтучителство,както обикновено,остават глухи и слепи за случващото в държавата ни!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране