04.07.2015 | 0:55
Цецка Цачева купува рутери за 252 000 лв.
Народното събрание ще има ново оборудване за безжичен интернет

Мащабна обществена поръчка за доставка на рутери за безжичен интернет обяви Народното събрание. Администрацията, ръководена от Цецка Цачева, ще подмени устройствата с нови.

За сградата на парламента на площад „Народно събрание” ще бъдат похарчени 252 000 лв. за осигуряване на ново оборудване, обслужващо безжичната компютърна мрежа в парламента.

На практика това означава, че парите ще бъдат похарчени за рутери. В цената влиза и извънгаранционна поддръжка на мрежата в сградата на парламента площад „Княз Александър І” № 1. Поръчката е за следващите 12 месеца, установи проверка на МИГNews.info.

Бърза проверка в най-големите вериги за техника показа, че най-скъпите подробни устройства струват около 800 лв. За тази цена обаче се постига огромна скорост на прехвърляне на данни – до 300 mbps, което далеч надхвърля нуждите на парламента.

3 коментара

  1. Спас каза:

    Е как, къде по-добре ще бъде за мрежата на парламента да бъдат използвани професионални Cisco рутери. Всъщност мрежите на парламента, защото за тези пари могат да се вземат повечко такива. Вероятно всяка парламентарна група ще разползага със собствена мрежа и личен Cisco сертифициран администратор, вероятно CCNE eксперт. С размах харчите пари, които не ви принадлежат. Поздравления!

  2. Цветан Иванов каза:

    Нали някои не си мисли, че мрежата в Българския парламент може да се направи с няколко домашни рутерчета от ТехноМагазин??? В обществената поръчка има конкретни изисквания, на пръв поглед бързо стигнах до към 100000 лева само за описаната техника… Отделно има и изисквания към внедрителя на системата за сертифициран персонал и т.н. Като се прави неще е хубаво да се направи добре. Да няма после теми „Скандал, Бай Иван без да иска хакна мрежата на парламента, има голи снимки на депутатки“ 🙂

  3. Бесен каза:

    Важното е парите да бъдат дадени на свои фирми и окрадени – много важно, че това е напълно излишен разход, имайки пред вид, че и в момента си имат рутери, а и дебелосерковците в тоя парламент изобщо не работят и не им трябват толкова мощни рутери!!! Да не коментирам, че много от тия „дупетати“ хал хабер си нямат какво е това Интернет и рутер!!! :((((((((((((((

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране