21.04.2018 | 23:06
За 300 000 лв. Пазарджик дава на Гинка паркинг, от който е печелил 530 000
Пазарджик ще е първият областен център в страната, който ще има частна "Синя зона"

За 300 хил. лева годишно фирма от кръга на Гинка Върбакова е получила паркинги от „Синя зона“ в Пазарджик. Досега общината е печелила от тази зона около 530 хил. лева годишно.За това алармира Румен Петков от АБВ, като обясни, че така общината предприема целенасочени действия да намалява приходите си. За това, че фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи синята зона в града се разбра в началото на март.

Той уточни още, че в момента община Пазарджик предоставя около 3500 пропуска за ползване на въпросната „Синя зона“. Според Петков обаче бройката на тези пропуски ще бъде намалена наполовина. От АБВ алармират, че това ще натовари бюджетите на институциите, които ги ползват и ще увеличи още повече приходите на фирмата концесионер на „Синята зона“.

Още допълнителни средства, от които финансово закъсалата община, на практика доброволно, се отказва в полза на новия частен собственик – фирма, свързана с Върбакова, обяснява Петков. Румен Петков каза още, че вероятно Пазарджик ще е първият областен център в страната, който ще има частна „Синя зона“.

От АБВ подчертават, че в същото време общинският съвет в града се подготвя да изтегли нов пореден заем от 2 милиона лева.

„Тегли се поредния кредит от страна на община Пазарджик с мотив, че с него ще се погаси частично плащане, което общината дължи на РИОСВ, като неплатени такси, свързани с обработката на битови отпадъци. Община Пазарджик не е покривала тези такси от години, а по закон е разписано, че част от тях трябва да се покриват с данъците, които всички хора тук плащат. В резултат натрупаните задължения са стигнали колосалната сума от 7.5 милиона лева“ , посочи Атанас Шопов от АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране