29.07.2020 | 22:09
100 000 души в София скандират: Мутри вън!
Джипката на Бойко Борисов няма Гражданска отговорност"

Вече 21 дни продължава антиправителственият протест срещу третия кабинет на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Тази вечер бе кулминацията на протеста, като по информация на различни източници само в София броят на протестиращите е над 100 000 души.

За днес организаторите обявиха, че ще опънат палатков лагер в Триъгълника на властта, който ще остане там, докато не постигнат исканията си.

„Всеки път, когато нямат аргумент се използва атака срещу личността на човек. Правят се безумни изводи и внушения. Искам да припомня, че Иванчева (б.р. Десислава Иванчева подсъдимата бивша кметица на столичния район „Младост“) все още няма влязла в сила присъда – невиновна. Да, знам, че правото не е силна страна на Министерски съвет, но няма какво да направим“, така един от организаторите адв. Николай Хаджигенов коментира изказването на социалния министър Деница Сачева, че той е аватар на провалени политици, укриващи се от правосъдието.

Има заявка днешното недоволство да е едно от най-многолюдните, защото е обявено като национален митинг-протест.

Още от обяд в столицата бяха блокирани 10 кръстовища, които сериозно затрудниха трафика. По думите на адв. Хаджигенов гражданско неподчинение ще има в цялата страна, като много граждани от областните градове ще подкрепят протестиращите в София.

Към 19 ч. протест имаше и пред Съдебната палата в София. Той е организиран от „Правосъдие за всеки“. Те настояват за оставката на главния прокурор Иван Гешев и промени в структурата на държавното обвинение.

„Прокуратурата не може и не би трябвало да стои на едни нога със съдиите. Най-малко, защото е страна в производствата, които се разглеждат пред съда. Иначе прокуратурата следва да има своята независимост и то много по-голяма, отколкото е в момента. Сега всеки един прокурор е зависим от главния прокурор“, каза Атанаска Дишева, член на ВСС.

Оратори на протеста съобщих, че прословутия джип, с който Бойко Борисов обикаля страната, няма „Гражданска отговорност“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране