05.11.2020 | 22:51
11 играчи на „Левски“ са с COVID-19
Още един мач в Ефбет лига бе отложен заради коронавирус

Заразата от коронавирус бързо обхвана отбора на „Левски“. След като във вторник бе обявено, че има шест положителни проби (от които четири – на футболисти), днес излязоха резултатите на новите тестове в тима. Те показаха, че още седем футболисти и четирима служители са с COVID-19. Това означава, че заразените играчи са общо 11, което ще доведе автоматично до отлагането на съботното домакинство срещу „Локомотив“ (Пд). Очаква се БФС да потвърди това по-късно тази вечер или утре.

„Спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ преминаха извънредни PCR тестове за COVID-19 след шестте положителни проби от началото на седмицата. По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчния процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста. След направените изследвания днес още седем футболисти от представителния отбор и четирима служители на клуба са с положителен тест за COVID-19. След получаване на резултатите те са поставени под карантина“, гласи официалното съобщение от клуба. Имената на заразените играчи не бяха оповестени.

По-рано днес стана ясно, че още един двубой от XII кръг на Ефбет лига няма да се състои. Това е „Царско село“ – „Берое“, тъй като в състава на домакините има 14 футболисти, които са дали положителни проби за COVID-19. Според наредбата на БФС за настоящия сезон, мач от елитната ни дивизия задължително се отлага при наличие на над 10 заразени играчи в един отбор. Срещата трябваше да се играе утре от 17:30 ч., но БФС я пренасрочи за 16 декември.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране