12.01.2020 | 13:18
18-годишен циганин е признал за убийството в Галиче
Момичето беше намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която е израснало

18-годишен младеж от село Галиче е направил пълни самопризнания за убийството на момичето, което е негова връстница и съседка от селото, съобщи БНР. Тя беше намерена мъртва вчера сутринта в двора на къщата на баща ѝ.

Задържаният младеж е показал и къде е скрил ножа, с който е извършил престъплението. Той е един от двамата задържани за жестокото убийство.

Момичето беше намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която е израснало. Тялото е открито от роднина. Според съседи момичето било кротко и добро. Бащата на момичето работи в Англия, а майката е напуснала семейството, въпреки че живее в същото село. Момичето се казва Андрея и е ученичка в 11-и клас във врачанско училище.

Сигнал за убийството е подал първи братовчед на жертвата, който снощи около 1 часа е получил обаждане от момичето, но не вдигнал телефона си, тъй като децата му го били превключили на безшумен режим. Сутринта той решил да отиде до дома на родственицата си в ромската махала и да провери каква е причината за обаждането, разказва Булнюз. Когато обаче влязъл в къщата, той я намерил бита, съблечена и с прерязано гърло. Мъжът веднага подал сигнал на телефон 112 и на мястото пристигнали линейка и полиция от Бяла Слатина. Спешните медици само установили, че младото момиче е мъртво.

След раздялата в семейството Андрея живеела при чичо си, но тези дни се прибрала в родната си къща заради шумните купони при роднините.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране