29.10.2019 | 23:14
2000 любители на туризма от Турция осуетили балотажа в Кърджали
Освен изселници ДПС е ползвала и форми на въздействие в кв.”Боровец”

Две хиляди любители на туризма от Турция са осуетили балотажа в Кърджали. Общината ни се оказала интересна за изселниците в дните на вота. По сигнал на привърженици на ГЕРБ по селата е установено, че много нашенци са дошли да гласуват. Това заявиха областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева и кандидатът за кмет Никола Чанев. Караянчева, каза че има много случаи, когато нашенци се ползват с правото да гласуват, имайки адресна регистрация и отговарящи за условието за уседналост, без да идват да подават документи. Тя посочи за конкретен пример Паничково. Караянчева каза още, че има много осъдени избиратели, гласували, без да отговарят на принципа за уседналост. Делата са заведени по нейни жалби.

Никола Чанев посочи,че освен изселници ДПС е ползвала и форми на въздействие в кв.”Боровец”. Съотношението на избирателите в Махалата между ДПС и ГЕРБ е 1000 на 50 в полза на Движението.

Според Цвета Караянчева избиратели са мобилизирани в квартала в последните часове на изборния ден. За разлика от други, ние не сме купували гласове, категорична е областната координаторка на ГЕРБ.

900 гласа деляха ГЕРБ от балотажа. Партията постигна незапомнен резултат от 9056 гласа при 8343 за миналите общински избори. Само в града подкрепата е от 7500 избиратели. В селата тя е от 1500 гласоподаватели. За цяла Кърджалийска област ръстът на ГЕРБ е от 500 гласа. ГЕРБ запазва общинските си съветници във всички общини на областта, като в Момчилград и Черноочене ги увеличава с по един. Печели 4 села в Джебелско, Жълтуша в Ардинско. Отива на балотаж в Аврен и Габрово.

Цвета Караянчева благодари на Никола Чанев, на всички кандидати за кметове на общини и населени места,на кандидатите за общински съветници , че са работили всеотдайно за каузата на ГЕРБ. Тя посочи, че само Никола Чанев е провел над 100 предизборни срещи с над 2000 гласоподаватели.

Караянчева призова кметът на Кърджали инж.Хасан Азис да спази предизборните си обещания и градът да светне и улиците да бъдат чисти и изкърпени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране