13.11.2018 | 0:01
228 души са в неизвестност в Калифорния
Откриват овъглени тела в къщи и автомобили

Нестихващите пожари в Калифорния отнеха живота на най-малко 29 души. Други 228 се водят изчезнали. Телевизиите показват кадри с овъглени тела, открити в унищожените къщи, други са загинали от задушаване в автомобилите си, докато са се опитвали да избягат от стихията. Пожарът унищожи напълно град Парадайс, а след това погълна още стотици квадратни километра площ. Това е най-смъртоносният пожар в историята на щата Калифорния.

До момента има около 7 000 напълно изгорени сгради, броят на жертвите непрекъснато расте. Властите използват мобилна ДНК лаборатория и помощта на антрополози, за да идентифицират жертвите. В някои случаи следователите са успели да възстановят само части от костите на загиналите.

Изпепеляването е толкова тотално в някои квартали, че е много трудно да се определи дали там може да има човешки останки.

Десетки обществени сгради са превърнати в спешни центрове за евакуация, всеки ден все повече хора се евакуират от пътя на пожарите. Досега броят на напусналите домовете си е 300 000. В момента на територията на щата бушуват около 16 пожара.

Губернатор Джери Браун е поискал помощ от Белия дом. Президентът Доналд Тръмп отпусна финансова линия, но обвини „слабото“ управление на горите за пожарите. Браун отрече това да е източникът на проблемите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране