14.03.2015 | 17:19
284 населени места все още са без ток
Жълт код за сняг в 4 области

284 населени места продължават да са без ток, съобщават в събота от пожарната. Междувременно жълт код беше обявен в четири области заради снеговалеж – в Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. Това съобщи на сайта си Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Все още няма достъп и до някои махали и малки села по високите части на бедстващите райони. В област Смолян 75 селища осми ден са без електрозахранване. На места в региона рано тази сутрин има нови слаби валежи от сняг. До всички откъснати селища в региона е осъществен достъп с високопроходима техника и са доставени хляб и медикаменти на хората.

„Основните ни усилия са за възстановяване на електрозахранването и комуникациите. Снощи късно едно от големите села, Чепинци, в община Рудозем е захранено, освен това Смилян. Надяваме се днес и други големи населени места, така че към момента 75 населени места са все още без електрозахранване. По отношение на пътната инфраструктура усилията ни са насочени към общинската пътна мрежа в общините Баните и Неделино, където положението все още е сериозно. Късно снощи започна разчистване на пътя към Мугла“, съобщи пред БНР областният управител на Смолян Недялко Славов.

През цялата нощ продължи работата на екипите по отстраняване на авариите и разширяване на пътищата до села в планинския регион. От областното пътно управление съобщиха, че пътищата от републиканската мрежа са почистени и проходими при зимни условия.

На проходите Пампорово, Рожен и Печинско вали слаб сняг. Проходът Превала остава затворен за почистване заради множеството паднали дървета от тежкия сняг в началото на снежното бедствие. Остава затворен за движение пътният участък до Националната астрономическа обсерватория „Рожен“ и пътят Рудозем-Смилян до село Вълчан.

За ограничена видимост до 50 метра, заради мъгла, в района на прохода „Шипка“, предупредиха от Пътната агенция. Ограничено е движението на моторни превозни средства в участъка от 329-ти до 331-ви км от магистрала „Тракия“, в посока Бургас. Причината е отстраняване на аварирал камион.

Шофьорите трябва да са с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут между Карнобат – Айтос и Бургас. Затворени за всички МПС са проходите Златишки, Върбишки и Троянски, както и „Превала“, заради снегопочистване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране