21.01.2015 | 12:47
30 бона заплата в ЕП, дори и да говориш веднъж за 55 секунди
Николай Бареков е единият от двамата „най-скъпи” евродепутати

30 000 лв. на месец заплата за работа няколко дни в месеца. Сигурна пенсия от поне 4 000 лв. след 5 години трудов стаж. Безплатни обиколки на Европа и света и бюджет от почти 50 000 лв. на месец за персонал, който да работи за теб. Секретарка, чиято заплата плаща друг.

И всичко това, без да носиш голяма отговорност и без да поемаш никакъв риск. Въпреки че звучи като утопия, това е едно от възможните обобщения за работата на евродепутатите. Класацията на сайта mepranking.eu постави трима от българските евродепутати сред най-неактивните от представителите на всички 28 държави-членки – Сергей Станишев, Андрей Новаков и Николай Бареков са на опашката по свършена работа.

Николай Бареков е единият от двамата „най-скъпи” евродепутати – обединението около бившия ТВ водещ е набрало 1 926 301 лева за своята кампания, като точно толкова са и разходите. Това прави по 963 150.50 лева за всеки от двамата представители в ЕП – той и Ангел Джамбазки. Той е направил едно-единствено изказване от трибуната на Европарламента – от 55 секунди.

По време на обсъждането на бюджета на ЕС той иска пари за България за възстановяване от бедствия с аргумента, че България е най-бедната страна в ЕС. “Между 19 юни и 2 август опустошителни наводнения унищожиха най-бедната държава – членка на Европейския съюз. Резултатът е 15 загинали, унищожени са стотици къщи, а хиляди българи останаха без покрив над главите си.

Българското правителство изчисли загубите в държавата на около 30 милиона евро. Писах писмо до предишния председател на Европейската комисия г-н Барозу за извънредна помощ от фонд “Солидарност” в размер на 20 милиона евро. Тази помощ все още не е отпусната. Надявам се апелът на най-бедната европейска държава да бъде чут с новия бюджет.

Това, че няма бюджет за 2015 г., превръща в жертви граждани на Европейския съюз. Хиляди бедни семейства и пострадали граждани очакват вашата подкрепа. Трябват ни пари, трябват ни реални помощи от Европейската комисия, защото в противен случай този бюджет жертва хора и такива подобни трагични казуси в бъдеще ще бъдат все по-чести”, е заявил Бареков от трибуната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране