23.10.2019 | 13:20
39 тела открити в български камион в Англия (видео)
Местната полиция поясни, че жертвите са открити в индустриален парк "Уотърглейд"

39 души са били открити мъртви в камион в Есекс, Великобритания. Полицията е започнала разследване, след като камионът е бил открит в Индустриалния парк „Уотърглейд“ в Грейс около 1:40 ч. сутринта местно време. Според първите сведения труповете са на 38 пълнолетни и 1 тийнейджър.

Арестуван е 25-годишен северноирландец по подозрение в убийство. Полицейският инспектор Андрю Маринър заяви:

„Това е трагичен инцидент, много хора са загубили живота си. Продължаваме да разследваме, за да установим какво се е случило. В момента опитваме да разпознаем жертвите, но предполагам, че това може да се окаже много дълъг процес. Смятаме, че камионът е от България и е влязъл в страната през Холихед (б.р. – пристанищен град в Уелс) в събота, 19 октомври, затова работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да разследваме. Арестувахме шофьора на камиона и той остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават. Разбирам, че нашите заграждения ще нарушат дейността на местния бизнес в райна и ще се опитаме това прекъсване да бъде колкото може по-кратко.“

“Вестта за толкова загубени животи е трагична – написа в „Туитър“ министърът по сигурността на Великобритания Брандън Люис. – Нашите мисли са с жертвите, техните псемейства и приятели. Полицята работи, за да разкрие кой е отговорен за това и да го изправи пред правосъдието“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране