03.04.2015 | 18:27
40% от компютрите у нас имат зловреден софтуер
През последната половин година 8 млн. американски домакинства са имали сблъсък с шпионски софтуер

Около 40% от компютрите в България са заразени със зловреден софтуер. В света компютрите с подобен проблем са 32 на сто. В Китай и Южна Корея броят им е над 50% и това са страните с най-голям процент заразени устройства. Това показва анализ на компанията за компютърно обслужване XYZ.

Според данните зловредният софтуер е успял да атакува успешно 30 на сто от компютрите на домакинствата по света. Най-малко засегнати има в Швеция, докато в Канада броят им е най-висок. Със спам атаки се сблъскват 24 млн. домакинства в САЩ. През последните две години 16 млн. от тях са имали проблеми с вируси.

През последната половин година 8 млн. американски домакинства са имали сблъсък с шпионски софтуер, а в резултат от зловреден софтуер 1 млн. домакинства са изгубили пари или важни данни. По думите на Димитър Чобанов от XYZ през 2014 г. в света са създадени 27 млн. различни видове зловреден софтуер. „Всеки ден се появяват нови 74 000 вируса“, допълва той. Годишно те водят до загубата на 4,55 млрд. долара на американците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране