09.09.2018 | 9:14
5 неща, които се случват с тялото ви, когато ядете мазна храна
Натоварва се храносмилателната система

Понякога панираният сочен кашкавал или порция горещи, хрупкави картофи са единственото нещо, което искате. Но колкото и да са вкусни, мазните храни не трябва да бъдат ежедневно удоволствие, защото не само ще доведат до килограми в повече, но може да повлияят зле на вашето здраве. Какво се случва с тялото ни, когато консумираме много мазни храни? Истина ли са митовете за акне и проблеми със стомаха? Вижте какво пишат експертите в сп. Time.

Натоварва се храносмилателната система

„Когато ядем мазни храни като пържени ястия, голямото количество мазнини затормозява нашата храносмилателна система. Спрямо въглехидратите и протеините, мазнините се усвояват най-бавно и изискват повече ензими и храносмилателни сокове като жлъчна и стомашна киселина. Всичко – от стрес до медикаменти, може да понижи нивата на тези храносмилателни сокове, така че много хора не могат да усвоят мазнините добре.

Диария

Един от най-честите симптоми на прекомерната консумация на мазни храни е диария. Проблемът е, че понякога мазнините навлизат в червата и предизвикват спазми.

Те изхвърлят добрите бактерии от червата ви

Все повече и повече са доказателствата, че това, което ядете, ще засегне чревните бактерии. Хапването на чийзбургер и пържени картофки поставя тези добри бактерии в неблагоприятни условия. Този тип храни не съдържат здравословните мазнини, които откриваме в авокадо, риба, необработен зехтин и дори масло.

Мазната храна може да причини акне

Може да не виждате пъпка, след като сте изяли нещо мазно, но е много вероятно мазната храна да е причина за акнето. Ефектът е косвен, настъпвайки във времето и в резултат на лош хранителен режим. Акнето до голяма степен е причинено от хормонален и / или бактериален дисбаланс, така че мазните храни могат да са причина за него чрез увреденото здраве на червата.

Повишава се рискът от сърдечни заболявания и диабет

Ако се храните често с мазна храна, рискът от заболявания като диабет тип 2 и сърдечни заболявания се повишава. Затова консумирайте умерено и не повече от два пъти седмично, съветват експертите, особено ако имате наднормено тегло.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране