12.09.2020 | 11:17
6 институции атакуваха столичен ресторант
Собственикът е в ареста с обвинение, че финансира протестите

6 институции атакуваха едновременно ресторант „Воденицата“ в квартал „Драгалевци“ и проведоха близо двучасова проверка. Икономическата полиция и инспекцията по труда влязоха в заведението, чийто собственик е в близки отношения с мис България за 2001 година – Ивайла Бакалова, предава Би Ти Ви. Според управителя на ресторанта на проверката в заведението са били и хора от българската агенция по безопасност на храните, както и от регионалната здравна инспекция.

Собственикът на заведението Веселин Денков беше задържан на 1 септември при опит да премине граничен пункт „Калотина“ заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

„Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано – това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал“, каза Бакалова.

„Това е поредица от предприетите срещу него действия и очевидно дейността на заведението няма пряка връзка към обвинението. Едно обвинение, което общо взето се базира само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления“, заяви Стоимен Чакалов, адвокат на Веселин Денков, цитиран от Би Ти Ви.

Срещу Денков има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. В петък Специализираният апелативен съд го е оставил за постоянно в ареста.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране