23.06.2016 | 15:59
7 цигани задържани, защото пребили човек за една слива
Битият им направил забележка да не берат и трошат клони от собствените му овошки
Пребитиятт Антон Спасов

7 роми са задържани в Русе за побоя на русенеца Антон Спасов, съобщиха от МВР. Биячите са на възраст между 18 и 34 години. За момента те са в ареста с полицейска заповед, която е за 24 часа, но преписката е докладвана в Районната прокуратура в Русе. В неделя вечерта ромите се нахвърлили и пребили с колове Спасов, защото им направил забележка да престанат да берат собствените му плодни дръвчета.

28-годишният Антон Спасов чул около полунощ, че някой чупи клони и бере плодове от сливата пред къщата му. Той се показал отвън и направил забележка на тримата неканени берачи, след което се прибрал. След малко обаче, двама от ромите почукали и го извикали навън. Мъжът излязъл и върху него се нахвърлили 6-7 души от ромската махала които започнали да го налагат по главата колове. Ужасена, майката на русенеца, се обадила в полицията, а Антон бе откаран в болницата.

Предстои прокуратурата да поиска задържане за 72 часа за циганите, след което може да се наложи и постоянна мярка задържане под стража на мъжете, участвали в побоя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране