04.03.2020 | 19:07
А дали няма да бъдат арестувани и невръстните внуци на Васил Божков?
Под наказателна отговорност е привлечена секретарката му Йоана Чолакова

Прокуратурата разшири кръга от обвиняеми за участие в организираната престъпна група на хазартния бизнесмен Васил Божков с още един човек. Под наказателна отговорност е привлечена Йоана Чолакова, съобщиха от Специализирания наказателен съд. Бившата секретарка и настоящ административен директор на ФК „Левски“ е организирала срещи с иманяри, твърдят разследващите, предаде bTV. Пред съда Чолакова заяви, че недоумоява защо е обвинена при положение, че само е носила вода, кафета и папки. Все пак магистратите решиха, че тя трябва да остане в ареста за постоянно.

Чолакова е била в Надзорния съвет на контролирания от Божков „Холдинг Пътища“, който работеше по инфраструктурно строителство с договори от обществени поръчки. Фирмата вече не развива дейност. Освен това Чолакова е спрягана за изключително близка до бизнесмена, припомня „24 часа“.

Държавното обвинение иска също така най-строгата мярка за неотклонение и по отношение на сина на Васил Божков – Антон. Той е обвинен за пране на пари по поръчение на организираната престъпна група на баща си, в която участвала и неговата съпруга Елена Динева. Последната се намира в ареста след решение на спецсъда.

В социалните мрежи вървят залагания, че както е тръгнало прокуратурата може да арестува и невръстните внуци на Васил Божков.

Според адвокат Николай Хаджигенов, задържането на съпругата на избягалия в ОАЕ бизнесмен – Елена Динева е един вид заложничество. В предаването на Сашо Диков по Евроком, юристът оприличи прокуратурата на „мафиотска организация“ и че целта е Божков да бъде притискан и държан под контрол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране