18.03.2015 | 8:15
АБВ обмисля излизане от коалицията
Партньорите не зачитали мнението на Първанов

Националният съвет на АБВ ще преразгледа подкрепата и участието си в управлението „при продължаваща липса на съгласуваност между партньорите и координация на провежданите политики и забавяне на договорените в Политическата декларация мерки“. Това реши във вторник широкото партийно ръководство, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Националният съвет на АБВ дава висока оценка на участието на представителите на АБВ в изпълнителната власт. Формацията обаче отчита като неработещ механизмa за координиране на политики между партиите, подкрепящи правителството, което създава невъзможност за партньорско сътрудничество и споделяне на отговорността за управлението.

Хората на Първанов са неудовлетворени от факта, че по голяма част от договорените в Политическата декларация (подписана между ГЕРБ и АБВ) приоритети няма видима работа. Българските граждани очакват бързи и енергични действия за укрепване на държавността и справедливостта от правителството и парламента, а не обещания и бъдещи ангажименти.

Широкото партийно ръководство упълномощава Изпълнителния съвет на АБВ в едноседмичен срок да приеме критерии за оценка на работата на правителството, основани на предизборните ангажименти на партията и договореностите в Политическата декларация. Трябва да се излъчи контактна група, която да проведе официални разговори с партньорите, на които да представи оценката за изпълнението на Политическата декларация и за механизмите за партньорска координация.

Национална конференция, която е насрочена за 26 април, ще се произнесе окончателно за това дали АБВ ще остане в управлението.

1 коментар

  1. Добродушний каза:

    Г-н Първанов,докато „задълпочено“обмисляш да излезеш от крехката коалиция,агенциите за социологическо проучване,ще ти регистрират 1%,а може да слезеш и под него с политиката на един льохман,който ежедневно ерозира отвътре ПП-АБВ.Не случи на единомишленици г-н Първанов и това е.Ти заложи на големите титли генерали,професори,все едно,че бай Марин ги познава тези амортизирани вече индивиди.Най големият ти проблем е бил и си остава,иначе доказаният политически еквилибрист,който се зове Р.Петков.Върни се на Позитано,“влез“си в обувките и не се занимавай с плевенски тарикати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране