14.03.2015 | 17:18
АБВ решава през април дали да продължи да подкрепя кабинета
"Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва", заяви Георги Първанов

АБВ ще вземе решение през април дали да продължи да подкрепя кабинета, в който е коалиционен партньор, обяви лидерът в оставка на формацията Георги Първанов в събота пред Нова телевизия.

„Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. Няма никакъв диалог, премиерът и правителството си формират своята политика, независимо от това какво ще мислят и решат коалиционните партии“, обяви Първанов.

Попитан ще напуснат ли коалицията, той отговори, че техните критики не са само за липсата на диалог. Големият проблем според него е липсата на адекватна политики и реформи.

„Що се отнася до Ивайло Калфин, той е един от най-добрите министри“, отбеляза лидерът на АБВ.

Първанов заяви още, че ако някоя от опозиционните партии внесе вот на недоверие към правителството заради енергийната политика, АБВ ще го подкрепи. „Кой може да ме накара да подкрепя една грешна политика в енергетиката? Онзи ден например подкрепихме кадровите промени в МВР“, даде пример той.

По повод евентуалното назначение на Йордан Бакалов начело на военното разузнаване той коментира, че този избор не е удачен. „Тази позиция винаги е заемана от хора с пагони. Имам чувството, че Реформаторския блок иска да има свои хора навсякъде в службите“, аргументира се Първанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране