09.07.2019 | 0:01
Ад под небето! В Дубай измериха 63 градуса, дърветата се палят сами
Рекордни температури измерени в емирството

В Дубай температурите всяка година надхвърлят обичайните граници, но този път ситуацията е повече от притеснителна. От силните температури, които надхвърлят 60 градуса, дърветата се самозапалват сами, пишат местните медии.

През лятото, от юни до септември в Дубай температурата почти ежедневно надвишава 50 градуса, а влажността често достига 82-85%. Въпреки това, мнозина решават да посетят емирството по това време, тъй като са привлечени от сравнително ниските цени в много хотели и шопинг фестивала Summer Surprises, който предлага особено изгодни отстъпки.

Заради жегите много авиокомпании прекратиха полетите си до арабското емирство. Така например „Уиз еър“ спря полетите си от София до Дубай за месеците юли и август и ги възобновява в началото на септември, когато температурите се нормализират.

Във видео, публикувано преди дни в социалните мрежи, се вижда как температурата да се докосва до немислимите 63 градуса, а дърветата да се палят сами! Мнозина вярват, че това е най-високата температура, регистрирана на Земята в близката история.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране