10.11.2020 | 16:24
Аделина Радева ще води централната емисия новини на БНТ
Филипа Огнянова е в очакване на дете и излиза в планиран отпуск

От днес, 10 ноември, централната емисия новини „По света и у нас“ на Българската национална телевизия (БНТ) ще има нова двойка водещи, съобщи пресцентърът на обществената телевизия. Това са познатите на зрителите Аделина Радева и Спас Кьосев. Досегашната екранна партньорка на Кьосев Филипа Огнянова е в очакване на дете и излиза в планиран отпуск.

Аделина Радева има сериозен стаж в новинарския екип на БНТ – от 2008 до 2011 г. тя беше водеща на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ и близо седем години води централната новинарска емисия „По света и у нас“ (от 2011 до 2018 г.), заедно с Георги Любенов.

За период от две години от началото на 2018 г. Радева води сутрешния блок на „Нова телевизия“, а през май тази година се върна в БНТ като част от екипа на публицистичното предаване „Още от деня“, където заедно с Надя Обренетова и Поли Златарева представят теми и събития от деня.

„Аделина Радева е известна със силното си авторско присъствие. Очакваме, че нейният професионализъм ще допринесе значително да продължим развитието на централната емисия „По света и у нас“, казва Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Аделина Радева и Спас Кьосев ще продължат да се редува с другата двойка водещи на новините – Марина Матева и Даниел Михайлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране