02.02.2015 | 14:15
Адвокат поръчвал палежи на коли и къщи на колеги
Елдъров "пратил" обезглавена кокошка на защитник от Пловдив

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров, който беше задържан в петък, е обвинен в подбудителство и подпомагане на група за палежи, грабежи и увреждане на чуждо имущество, обикновено на пловдивски адвокати. Сред провиненията на защитника е и поръчка да се изпочупи колата на адвокат от Пловдив и да се хвърли в нея обезглавена кокошка.

По досъдебното производство, образувано през 2014 година, са задържани общо шестима души, сред които и адвокатът. Това стана ясно от думите на говорителя на прокуратурата Галина Андреева – Минчева.

По данни на прокуратурата обвиняемите М. Поптолев, Св. Спасов, П. Пенев и В.Бодуров са обвинени в извършване на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което са били подбудени и подпомогнати от адвокат Елдъров.

Сред тях са палеж на автомобил и недвижим имот в град Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат, при който е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата.

Сред провиненията са и палеж на автомобил в Пловдив, палеж на трактор в с. Зелениково, община Раковски, палеж на автомобил с нанесени щети и по жилищен имот в с. Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от Пловдив.

На Спасов и Поптолев са повдигнати и обвинения за извършено, след подбуждане от Елдъров, повреждане на лек автомобил на пловдивски адвокат, при което е бил счупен прозореца на автомобила и в него е била поставена обезглавена кокошка.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са назначени пожаротехнически и оценителни експертизи, уточни прокурор Минчева. Обвиняемите ги грози затвор от пет до петнадесет години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране