24.02.2019 | 12:12
Александра Сърчаджиева: Животът ми в момента е спрял. Не го живея
"Най-ужасната гледка, която съм виждала - малко дете, на пресен гроб, с букетче цветя", сподели актрисата

Актрисата и тв водеща Александра Сърчаджиева даде първото си телевизионно интервю 40 дни след смъртта на любовта на живота си – Иван Ласкин.

Сърчаджиева застана пред Мон Дьо, за да разкаже какво чувства след втората най-голяма загуба в живота си – тази на партньора си и баща на дъщеря ѝ София. „Не съм си представяла, че ще загубя най-любимия си човек… за втори път“, сподели Алекс.

„Аз съм в нищото. На дъното съм. Объркана съм много. Не знам какво ми се случва и как да се измъкна. Истината е, че се чувствам като едно малко дете, което се е изгубило в гората“, каза Александра.

„Не мога да рева. Искам да изпотроша всичко. Да излея всичките си емоции. Не мога да поема въздух. Не знам дали съм стегната, защото имам дете. Знам, че нямам избор и трябва да продължа напред, защото това дете трябва да разчита само на мен оттук нататък“, сподели откровено актрисата.

Тя допълни, че не е била подготвена за това: „Иван е всичко за мен – целият ми свят – баща, брат, мъж, любовник.“

Сърчаджиева благодари на приятелите си, които ѝ помагат и разказа, че е ударила дъното по всякакъв начин – психически, физически, емоционално и финансово.

„Моят живот в момента е спрял. Не го живея. Моята болка я остави… но защо и детето ми?! Тя с какво го заслужава?!„, пита се Алекс.

Водещата сподели, че времето не лекува, а човек се научава да живее по някакъв начин с болката: „Душата ти се разкъсва и крещиш и всичко около теб е страшно.“

Тя разказа и как е казала на 8-годишната си дъщеря София за смъртта на баща ѝ. Психолози ѝ препоръчали да не крие от детето. Алекс веднага казала на дъщеря си, която се обърнала срещу нея, казала ѝ, че е най-гадната майка на света и че е трябвало да ѝ каже, едва когато стане на 10 години. „Имаше дни, в които тя не искаше да разговаря с мен, бях врага.“ Сега София била вкопчена в майка си от страх да не загуби и нея. В началото тя се сърдела, че не е била на погребението и помолила майка си да я заведе на гробища, което Алекс определи като най-ужасната гледка, която е виждала – „малко дете, на пресен гроб, с букетче цветя“. София казала: „Той е вътре, нали? Можеш ли да го извадиш, за да го прегърна?“

„Моята трагедия е публична“, каза Алекси и допълни, че не е единствената жена, на която се е случило такова нещо, но при нея всичко става пред погледите на цялото общество. Освен това е трябвало да се бори и да обяснява на дъщеря си какво е жълта преса и че нещата, които пишат не са верни.

„Случиха се неща, които объркаха всичко“, каза Алекс за партньора си и любовта на живота си Иван Ласкин. Тя отправи специални благодарности към лекарите, които са се грижили за актьора – екипа на д-р Цонев от Втора градска болница и лекарите във ВМА.

Ласкин е страдал от цироза на черния дроб. Единственият му шанс за живот е била трансплантация, но не е имало възможност това да се случи предвид здравословното му състояние:

„Но нямаше как и момчето си отиде„, каза Алекс.

Тя говори и за отношенията на Иван Ласкин с алкохола:

Иван е пил, колкото пие средностатическия българин. Не можа да се пребори със света, в който живее, не можа да се справи с фалша и лицемерието. Иван не разбра този свят и този свят не разбра Иван.“

Сърчаджиева сподели и какво мисли за вълната от скръб, която завладя хората след смъртта му:

„Когато си отиде, той стана рицар, а преди това беше лошото момче. Толкова хора си направиха грозен пи ар на цялата тази трагедия. Но ако се чувстват добре от това, аз нямам проблем. Аз знам с кого живях и какъв мъж имах до себе си.“

Алекс научава тъжна вест у Фънки, когато непознат номер ѝ звъни в 7:30 ч. сутринта и женски глас ѝ съобщава, че Иван си е отишъл от този свят.

В последния им разговор той ѝ обещал, че ще се оправи и ще си отгледа детето, че ще отидат заедно на кратко пътуване. „Той отиде на пътуване, ама аз останах на гарата“, каза Алекс.

На 30 декември ѝ съобщават, че нещата са критични. Иван Ласкин е преместен в реанимация и поставен в изкуствена кома.

„Целият беше в машини, леглото беше високо. Искам да го целуна и не мога да стигна. Само ръката му с татуировките беше свободна и там го целунах. Много ми липсва, искам да потъна в прегръдките му“, разказа тя болезнените си спомени.

Алекс откровено сподели и какво е получила от Ласкин:

Тази любов, която ми се случи, тя е огромна, неистова. Няма такова нещо. Аз съм била толкова обичана, прегръщана, милвана. Имах цялата сила на света. Липсва ми всичко.“

Тя разказа, че в живота им всичко е било белязано от числото 13 – разликата във възрастта между нея и Иван е 13 години, толкова е и между Алекс и голямата дъщеря на актьора Люба, както и между Люба и София, майката на Сърчаджиева – актрисата Пепа Николова, също си отишла преди 13 години.

„Смъртта на Иван ми отвори очите за това, че трябва да се боря абсолютно сама. Искам тази болка да излезе от мен. Тя няма да мине никога, искам да изрева, да изкрещя. Искам да изляза на зелена поляна с бели маргарити. Кога ще стане? Не знам! Научих се на търпение, да не си правя планове. Научих се да живея ден за ден“, разкри душата си Алекс.

И допълни: „Смирих се. Ще мина и през този урок. Това, което казват, че Господ праща изпитания на силните хора. Не искам да съм силна, искам да съм слаба. Този живот не си го представях така.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране