30.12.2020 | 1:31
Алена: Радев остава без втори мандат, освен ако Борисов не му го подари
Издържаната от ГЕРБ "астроложка" с нови невероятни щуротии - за Румен Радев, за БСП, за Мая Манолова, за Отровното трио, за Слави Трифонов...

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ „Карл Маркс“ – сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 г., а астрология от 1977 г. При двумесечния си престой в Япония в науката я въвежда японски астролог. В периода 1983-1984 г. изучава редовно астрология и психоанализа в САЩ – Ню Йорк, когато за първи път среща своята учителка Линда Гудман. През 1993 г. Линда Гудман ѝ поставя задачата да продължи изследванията си и да развива науката нумерология и по-специално кармичната нумерология и кармичната астрология. Автор е на 76 книги и повече от 234 хиляди хороскопа. Създател и автор на сп. „Кармичният кръг“, излизащо всеки месец от януари 2001 г.

От 26 ноември 1999 г. е единствената българка, член на Германския съюз на астролозитe DAV. От 8 август 2006 г. е член на Международната астрологична асоциация ISAR, а от 2015 г. е член и на Американския астрологичен съюз. На 26 януари 2010 г. с решение на Германския астрологичен съюз е избрана да оглави българския филиал на Германския астрологичен съюз и да бъде негов председател. Книгата ѝ „Универсалната матрица на Питагор“ излезе на немски език през октомври 2019 г. Ето какво сподели тя в интервю пред „Ретро“.

– Госпожо Тилкова, измина една тежка Ковид година. Според 80 процента от българите 2020-а е била лоша година. Звездната карта дава ли някаква надежда за по-добри времена през 2021-ва?

– Миналата година писах и говорих, че 2020-а ще начертае пътя, по който ще вървим през 2021 г., като Ковид заразата е огромна допълнителна тежест и изпитание за всеки от нас и за държавата. Малцина пожелаха да се съобразят с моите съвети, затова сега сме на прага на още по-трудна от предходната, изпълнена с повратности, напрежение, противопоставяне, изблици на омраза и насилие, безработица, обедняване, фалити, възможен политически хаос и множество болни и починали хора 2021 г. Безкрайно ми е неприятно да го казвам при целия ми позитивизъм, но по-добре да сме подготвени и преодолеем с воля и сила изпитанията, вместо да се жалваме от злощастната си Съдба.

Как ще преживеем 2021 г., зависи и от парламентарните избори. Гласуваме ли за политическия хаос, годината ще е много по-тежка и тогава ще оценим загубеното.

Позитивното в годината е, че човечеството ще се съвземе много по-бързо от очакваното и световната икономика ще се върне в обичайното си русло най-рано около средата на септември 2021 г., но само при условие, че човеците са отговорни към заразата и се съхраняват. Допуснем ли трета вълна на заразата след средата на януари и през февруари, а през лятото и четвърта, трудно ще можем да разчитаме на икономически възход в България до края на 2021 г., която е година на глобална промяна и дава отражение върху следващите девет години от календара на човечеството. Ето защо дали ще излезем от кризата до края на 2021-ва, или ще влачим последиците в следващите девет години, зависи както от държавното управление, така и от личната отговорност на всеки от нас.

– Адекватна ли е политиката на правителството в ситуацията на пандемия според вас?

– Според мен мерките са много по-меки от нужното. Ако бяхме дисциплинирани, Ковидът отдавна да беше ни оставил на мира. Когато през пролетта бяха наложени твърди ограничения, българинът опищя света, че е репресиран, отнема му се личната свобода и му се нарушават човешките права. Колцина се замислиха, че мерките са от полза в една нова и неясна епидемиологична обстановка, която ограничава права, за да спаси животи. Заразените се увеличиха заради пълното безхаберие и абсолютна безотговорност у нашите сънародници. Сега да не би да е много по-различно. Българското общество само си е виновно за скока на заразените и почти най-високата смъртност в Европа. Ако се държим по същия начин, третата вълна през януари е неизбежна.

– Президентът Радев определи дата на парламентарните избори 28 март – тогава ли ще се състоят те, или ще бъдат отложени?

– Неведоми са пътищата мисловни в главата на президента. Имайки предвид крайния му егоцентризъм, непоклатимата вяра, че другите грешат, той – никога, натрапчивия му инат и целия му трудов живот под фуражка, ще е чудо като да минеш под дъгата, ако датата на парламентарните избори бъде сменена.

– Избори насред криза могат ли да разклатят доминацията на ГЕРБ като първа политическа сила?

– Няма да я разклатят, доминацията ще продължи да я има заради градивното управление на държавата и категоричния ѝ възход при управлението на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов. Колкото и да е мразен и хулен, градивното управление на държавата като негово задължение е факт. Слава Богу, не е резултат от индивидуалните ни емоции и пристрастия на улицата или в кръчмата. След като ГЕРБ управлява вече десет години, а Борисов е на път да се превърне в най-дълго управлявалия министър-председател за всички времена в България, значи мнозинството от народа оценява положително неговата работа.

Да уточним – това, че ГЕРБ ще е първа политическа сила е ясно, но все още заради много неизвестни дати преди изборния ден не е гарантирано, че ще състави правителство, въпреки че засега шансът е за четвърти мандат на Борисов.

– Имат ли новите политически формирования – на Мая Манолова, Отровното трио, и други шансове да се доберат до парламента?

– Към настоящия момент такъв шанс не съществува, което не означава, че грешни действия на премиера в месеците до изборите няма да им помогнат. Забележете, говоря за грешки на премиера, които да им открехнат портите на парламента, защото всичките тези мечтатели за власт като астрологични характеристики са обречени да не получат нужното им доверие от избирателите за влизане в Народното събрание.

Освен това датата на изборния ден вече я знаем, ако не бъде променена, но едва когато станат известни датите на регистрациите на партиите и коалициите, както и датата на президентския указ, ще бъда еднозначно категорична за окончателния им шанс.

Според мен и с липсващите дати предизборното фиаско на Мая Манолова и Отровното трио е предизвестено. И няма никакво значение дали ще разчитат на избиратели, обсебени само от омразата си към Борисов, или ще я стимулират с голям предизборен бюджет. Хвърля си парите на вятъра този, който им ги дава, ако им ги дава, разбира се, а не е само предизборна пушилка.

Мая Манолова изгори всички мостове зад себе си и успя сама да се дискредитира до степен само произнасянето на името ѝ да буди негативни асоциации. Тази жена достигна до връх, от който сама скочи в пропастта и се настани в политическата история на България. Алчността ѝ за власт я унищожи. С политическото ѝ движение, което се кани да създава, е същото. Като психоаналитик ще кажа, че на тази жена вече ѝ е необходима психотерапевтична помощ, защото манията ѝ за власт, каквато няма да има, след година-две може да я разболее.

Отровното трио олицетворява за мен всичко най-отблъскващо, до погнуса, омерзение и отвращение като човешки качества. Тези същества са пример какви не трябва да бъдем. И те са алчни за власт, но астрологичните аспекти ни разкриват, че ще си останат с мечтите.

Ако под „и други“ кандидати за депутати имате предвид партията на Цветанов, ще кажа, че предварителните ми изчисления на база всичките дати от учредяването и включително регистрацията на „Републиканци за България“ ни разкриват, че успехът му на изборите ще бъде между „и други“ до процент и половина най-много.

– Слави Трифонов е родоначалник на телевизионната чалга, а сега цинично се представя за нов месия, който ще оправи България. Има ли опасност чрез него чалгата официално да влезе и във властта?

– Циничното за вас и мнозина си е права вяра за него. Към настоящия момент астронумерологичните ми изчисления за „Има такъв народ“ се колебаят между аутсайдер и възможност да прескочи 4-те процента. Не съм по-крайна, защото в следващите няколко месеца предстои битката между партийките, като „Да, България“, „Има такъв народ“, изправени и полегнали движения и кой знае още какви мечтатели за власт за гласовете на мразещите освен ГЕРБ и Борисов, всичко и всички. Който спечели гласовете на мразещите, той ще е новият Бареков в Народното събрание, светнал и бързо изгаснал. За другите място няма да има, защото мразещите все пак са малък процент от гласуващите, гръмогласни, но пасивни на избори. Все пак е възможно преди предизвестения си крах Трифонов да ни облъчва от парламентарната трибуна с омразата си, но нека видим датата на президентския указ, датата на регистрацията му за изборите и тогава планетите ще ни разкрият има ли шанс неговата партия по някакъв начин да влезе в парламента.

– Какво показва звездната карта за премиера Бойко Борисов – каква година го очаква?

– Трудна, по-трудна от 2020-а. Година на кръстопът, който може да избегне с правилни действия в няколкото месеца до изборите. Под правилни нямам предвид управлението на държавата в настоящата критична ситуация. България е много по-добре от западни държави, които възприемаме като цел мечта. Дори гръмогласните кресливци, които го клеймят денонощно, съм сигурна, че вкъщи, скрити под одеялото, мълвят „Благодаря ти, Господи, че този човек се случи да е министър-председател сега, през пандемията“.

Борисов и в предходните години, и през 2020-а продължи да е обидно безразлично дистанциран към подкрепящите го от душа и сърце и отзивчив до сервилност към враговете си, тези, които каквото и добро да стори за тях, пак ще пробват да го удавят в капка вода. Надали до изборите някой столичанин ще забрави блокираните кръстовища през лятото и тормоза на безкрайните задръствания и околни пътища, сякаш Борисов беше ятак на палатките, които и празни бяха, и пак не ги махнаха. Безспорно този човек доказа качествата си на лидер, но и изяви странна мекушавост и навеждаща на мисли за спотаен страх дори там, където се иска железен юмрук, което отблъсква избиратели.

До рождения си ден през 2021 г. той е в личната си година на промени, съвпадаща с вибрацията на годината на Меркурий, неговия управител, и с вибрацията на неговата лична година, които му даряват успех, неочакван и от него. Дали ще се възползва от астрологично заложеното му, или ще го пропилее, все още не знам, няколко месеца ни делят от изборите. Годината му е на възход или на падение, каквото сам си докара с думи и дела. Засега единственото сигурно е, че ГЕРБ ще спечели изборите за Народно събрание. Като астрологични характеристики до началото на годината и с уговорката, че все още датите на президентския указ и регистрацията на ГЕРБ за изборите са неизвестни, ще кажа, че тази моментна картина наклонява везните към четвърти мандат за Бойко Борисов. Месеците от Нова година до изборите ще покажат дали управлението ще се запази, или ще има промяна, политическа нестабилност и предсрочни избори.

– Обръщал ли се е премиерът за съвет към вас?

– Що за астролог е този, когото не търсят за съвети.

– А каква година предстои на президента Румен Радев? Той не спира да атакува кабинета, какви са целите му според вас?

– За Радев втори мандат няма да има, освен ако Борисов не му го подари, както направи с първия, тъй че годината му е на приключване. Крайно време е, след като правителството не намери сили и воля да задейства процедура за свалянето му от власт, Радев да спре да сее омраза и да разединява обществото, да спре да излага България навсякъде зад граница. Този човек е първият ни президент, който има в звездната си карта фиксираната характеристика да бъде свален от власт заради материални злоупотреби. Какви – нямам представа, но със сигурност на правителството и главния прокурор са им ясни. Кое наложи да останат скрити за обществото, ще си остане загадка и тя в никой случай не е общественият мир. Обществото щеше да приеме фактите.

Какви са мечтите на Радев, е ясно – или втори мандат, или негласно гарантиране на бъдеща власт, ако може еднолична, след президентските избори, чрез удобна му формация. Мечтите са едно, реалността – друга. Заобиколил се със сервилни ласкатели, този човек се изживява като велик водач, внушил си, че той мести фигурите и направлява политическата игра в България. За Радев всички са врагове и всички са пионки в неговата игра, но тъй като не притежава никакви лидерски качества, а интелектът му е обидно посредствен за позицията, която заема, вторият мандат или някакво управление с мирис на хунта ще си останат несбъднати негови мечтания.

– Какво е влиянието на Десислава Радева върху президента? След бурната и фейсбук активност, която произведе не един и два гафа, от месец април тя мистериозно пази пълно мълчание. Преувеличена ли е ролята ѝ в сянка?

– Да ви припомня принципа на Питър – всеки в кариерата си се стреми да върви нагоре до достигане на нивото на своята некомпетентност. Там започват погромите, застоят, упадъкът на управляваната фирма, организация, в нашия случай – държава. Радев е очеваден пример за достигнато ниво на некомпетентност, което в съчетание с датата му на раждане на кармично наказание, презареждаща го с егоцентричен нарцисизъм, емоционалност, но и егоистична безчувственост, ни разкриват, че дори и между семейната двойка Радеви още да проблясват чувства, неподвластни на астрологично изчисление, съпругата е изгубила шанса да въздейства на президента, нищо, че ѝ е съпруг.

Заложеното в нейната лична година на ново начало до рождения ѝ ден през юли, когато тя проявяваше инатлива прибързаност, създаваше негативни отношения, които вредяха и на съпруга ѝ. След това се скри от обществото. Причината не е съвсем ясна, но моето астрологично тълкуване разкрива, че в нейната лична година на Съдбовно подчинение е бликнала ревността ѝ, споходило я е разочарованието от мъжа, когото е припознала като подходящия втори съпруг и на когото е възлагала големи надежди. Планетите ни подсказват, че е открила непознат човек в негово лице и дълбоко се е разочаровала от откритието си. Ако се направи психоанализа на поведението ѝ, ще установим, че е дистанцирана и се появява само там, където протоколът го изисква, но не задължително. Интересно дали аспектите на Меркурий, особено след юли 2021 г., ще станат причината за раздялата на вече бившата президентска двойка, или Десислава Радева ще се опита да промени съпруга си, мисия невъзможна.

– Корнелия Нинова и БСП се заявяват като алтернатива на властта – възможно ли е това да се случи, или е в сферата на фантастиката засега?

– На теория повече от десет години те все са алтернатива. На практика самостоятелен астрологичен шанс да съставят правителство на предстоящите избори нямат. Това обаче не означава, че ако решат още малко да се обезличат и се договорят с незначителните партийки, събиращи се под знамето с мантрата „Да разрушим държавата на Борисов. Да свалим Борисов от власт“, няма да имат възможност да бъдат с най-голям изборен резултат сред евентуалните си коалиционни партньори, явни или скрити, и право да излъчат следващ министър-председател. В този хипотетичен, но астрологично възможен вариант най-сигурни са предсрочните избори.

Ще добавя още една астрологична информация, която ни разкри часът, в който президентът Радев оповести на 7 декември 2020 г. за кога насрочва изборите. Часът е на Марс и освен всичко друго ни казва, че войната с всички средства ще се води не само срещу известния враг ГЕРБ, а и с всички други партии, които биха могли да накърнят мечтанията на Радев за еднолична власт. Предупреждението важи с особена сила за БСП, която може да се окаже приласкана, употребена и натирена, а председателят на партията Корнелия Нинова, която след рождения си ден през януари навлиза в най-трудната си спрямо предходните и следващите девет години, да се окаже пред планини от трудно- до непреодолими изпитания както лично за нея, така и за партията, на която е лидер.


Публикуваме интервюто на Алена с ясното съзнание, че мултиплицираме платените от ГЕРБ щуротии на „астроложката“.  Тилкова прибира по 3 бона за абсурден годишен хороскоп, а доколкото знаем основните плащачи за простотиите й са клиентелата на ГЕРБ, които усвояват държавни и европари, както те си знаят.

3 коментара

  1. ТИ ДА ВИДИШ каза:

    Нищо не казва специЯлстката га байхУЙя ще се сблъска с звездата „бай Ставри“ и колко ша го забърше….

  2. Иван каза:

    „За Радев втори мандат няма да има,“

    Супер-дупер сказачницата поради что се е посвенила да ни осведоми чий ще бъде вторият мандат ако не на Радев?
    Бати малоумието.

  3. Смотаняк каза:

    Алена остава без работа и евентуално с к@р ,освен ако Боко и го подари с 200

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране