14.03.2015 | 10:42
“Америка за България” плаща 10-дневна командировка на членове на ВСС
Пътуването от 12 до 24 април

Фондация “Америка за България” финансира 10-дневна командировка в САЩ на членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), наричан още „правителство на съдебната власт“. Решението е гласувано без възражения от членовете на ВСС на заседанието им на 5 март.

Протоколът от заседанието, на което е взето това решение, е публикуван на интернет страницата на ВСС.

Пътуването от 12 до 24 април е по покана на Фондация „Америка за България“, която поема „пътните разходи, разходите за преводач, както и разходите за нощувка“. Поканата е към осем от членовете на ВСС – представляващата съвета Соня Найденова, няколко шефове на комисии (Милка Итова – на комисията по предложенията и атестирането на магистрати, Магдалена Лазарова – на „Публична комуникация“, Калин Калпакчиев – на комисията по натовареността). В списъка са също Елка Атанасова, Камен Иванов и Юлия Ковачева.

Фондация „Америка за България“ е създадена в началото на 2008 г. от Съвета на директорите на Българо-американския инвестиционен фонд, с подкрепата на президента на САЩ и на Конгреса. Основната й насока е подпомагане на частния сектор в 6 области: изкуство и култура; земеделие и околна среда; гражданско общество и демократични институции (тук влиза и подпомагането на правосъдието); социална сфера; образование и библиотеки и културен туризъм. Ресурсът й е 400 млн. щатски долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране