23.09.2023 | 10:22
Американски сенатор е взимал огромни подкупи, включително златни кюлчета
Робърт Менендес е използвал влиянието си в полза на авторитарното правителство на Египет

Сенаторът-демократ от Ню Джърси Робърт Менендес е обвинен в предполагаемо приемане на стотици хиляди долари подкупи, предадоха американските агенции, цитирайки Министерството на правосъдието.

Прокурорите твърдят, че Менендес и съпругата му Надин са приели златни кюлчета и пари от трима бизнесмени от Ню Джърси. Сенаторът и съпругата му са приели парите, за да “облагодетелстват правителството на Египет”, твърдят прокурорите.

Обвиненията идват след продължило години разследване на Министерството на правосъдието. Демократът е използвал влиянието си върху външните работи в полза на авторитарния режим правителството на Египет, посочва AP.

Двамата са изправени пред три криминални обвинения. Прокурорите твърдят, че Менендес и съпругата му са приели подкупи, включително пари в брой, злато, плащания за жилищна ипотека и луксозен автомобил. Това е сериозен удар по демократите преди предстоящите избори в САЩ.

В дома им са намерени златни кюлчета за 100 000 долара, както и 480 000 долара в кеш, натъпкани в пликове и скрити в гардероби и сейфове.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране