11.09.2019 | 18:01
Англичаните ни топят пред УЕФА за расизъм, има арестуван български фен
Нашенец обиждал Рахим Стърлинг

Български запалянко е бил изведен от стадион „Уембли“ при загубата на „трикольорите“ с 0:4 от Англия в евроквалификацията от група „А“. Нашенецът е арестуван заради расистки обиди. Отправял ги към звездата на Манчестър Сити и Англия Рахим Стърлинг, съобщава „Ивнинг Стандард“.

Твърди се, че стюард е чул как запалянкото от България обиждал Стърлинг на расистка основа през първото полувреме на мача, по време на атака на домакините в зоната, която се намира най-близо до сектора с гостуващи привърженици. Българинът веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията.

По-късно е освободен без повдигнати обвинения.

Англичаните веднага се оплакали и на делегата на мача, който от своя страна информирал УЕФА.

„Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия – България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията“, казват по този случай от Футболната асоциация на „трите лъва“.

В Англия допълват, че два от първите три техни квалификационни мача са белязани от расистки скандали, след като Стърлинг и Дани Роуз бяха обиждани от фенове на двубоя Черна гора – Англия (1:5).

От Футболната асоциация допълват, че ще бъдат нащрек преди гостуването на България в София на 14 октомври.

Припомняме, че в момента България изтърпява две наказания от УЕФА заради расистко поведение на футболните фенове в квалификациите с Косово и Чехия.

Първата санкция е затваряне на 3000 места в сектор „Б“ за мача с Чехия на 17 ноември. За двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места. Сега пред БФС и България възниква нов проблем, след като англичаните са ни натопили пред УЕФА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране