07.09.2019 | 22:35
Англичаните ни сгънаха, избраниците на Балъков се представиха слабо
Хари Кейн ни разкости

Англия победи България с 4:0 в европейска квалификация от група „А“, която се игра на „Уембли“. Загубата не олицетворява показаното на терена, но две груби грешки в нашата отбрана и две дузпи, едната от които доста пресилена, доведоха до тежката загуба. Хари Кейн записа хеттрик за „Трите лъва“, а освен това и асистенция към Рахийм Стърлинг. Последното гостуване на България на Англия бе на 3 септември 2010 година. Тогава също отстъпихме с 0:4, което е най-тежкият резултат в двубоите между двата национални отбора.

С успеха Англия отново излезе на върха в класирането в група „А“ с три победи от три мача и пълен актив от 9 точки. България е на последното място с 2 точки, колкото има и Черна гора. Косово е на второ място с 8 точки, а Чехия е на трета позиция с 6 точки.

Даниел Младенов и Вандерсон дебютираха за българския национален отбор. Натурализираният бразилец бе титуляр, а крилото на Етър влезе в последните 10 минути на срещата.

Селекционерът Красимир Балъков заложи на натурализираните бразилци Марселиньо и Вандерсон сред стартовите единадесет. На вратата е Пламен Илиев, а низвергнатият в ЦСКА Николай Бодуров също започна от първата минута.

Гарет Саутгейт направи няколко промени и остави част от титулярите си на скамейката, но на терена бяха също достатъчно големи имена – Хари Магуайър, Рахийм Стърлинг, Джордан Хендерсън, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд…

Първата възможност бе за България. Марселиньо нахлу по крилото, пусна много добре към дебютанта Вандерсон, който стреля. Топката обаче отиде право в ръцете на Пикфорд. В защита тимът ни се справяше добре в началните минути и не позволи сериозни опасности.

В 19-ата минута Хари Кейн бе изведен от Стърлинг и реализира, но попадението бе правилно отменено заради засада.

Англия излезе напред в резултата без реално голово положение. Домакините се възползваха от грешка на нашата защита и Пламен Илиев и откриха резултата в 19-ата минута. Стражът ни даде  пас от аут към Сърмов, който му върна. Илиев пусна към Божиков, но зад гърба му изкочи Стърлинг, открадна кълбото и веднага намери Хари Кейн на няколко метра от вратата. Голмайсторът на Англия не сгреши и изведе напред „Трите лъва“

Тимът на Балъков бе близо до изравняване след само няколко минути. Страхил Попов центрира отлично към Галин Иванов, който бе непокрит и стреля с глава от много добра позиция, но право в ръцете на Пикфорд.

До края на полувремето Хари Кейн имаше още една възможност да реализира, но ударът му с глава бе слаб и не затрудни Илиев.

Второто полувреме започна с отлична възможност за България. Вандерсон бе изведен добре по диагонал сам срещу Пикфорд, но стреля право в ръцете му и пропиля златен шанс да изравни резултата. Събитията се преместиха мигновено пред нашата врата. Рашфорд нахлу в нашето наказателно поле, Бодуров се хвърли в краката му, а англичанинът това и чакаше – падна веднага, а реферът посочи бялата точка прекалено пресилено – дузпа за домакините. Хари Кейн бе безгрешен и удвои аванса на „Трите лъва“.

В 55-ата минута всичко свърши за България. Николай Бодуров направи груба грешка и позволи на Рашфорд да отнеме топката. Нападателят на Англия веднага пусна на Кейн, който пък намери на метър от вратата Стърлинг и топката влезе за трети път в нашата врата.

Балъков реши да извади грешника Бодуров и вкара на негово място Кристиян Димитров. Кирил Десподов пък замени Марселиньо.

Англия успокои темпото, но в 71-ата минута се стигна до втора дузпа за домакините. Кристиан Димитров се похлъзна в нашето наказателно поле, Кейн му отне топката, а българският бранител веднага го фаулира отзад. Реферът Марко Гуида посочи за втори път бялата точка в българското наказателно поле, а Хари Кейн бе безпощаден и оформи своя хеттрик – 4:0 за Англия!

Ивелин Попов получи добър шанс да вкара почетен гол за България, но Пикфорд с мъка изби изпълнения от капитана ни пряк свободен удар. Малко по-късно Даниел Младенов се появи на мястото на Галин Иванов и също като Вандерсон записа дебют за представителния ни тим.

До края на мача имаше само една ситуация, която бе пред нашата врата. Пламен Илиев обаче се намеси решително и предотврати пети гол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране