12.09.2018 | 14:50
Арабаджиеви свили от бюджета 9 млн. лв.
Не е ясно и дали се намират в имението си в Сен Тропе

Над 9 млн. лв. само за няколко години са успели да укрият като данъци от бюджета милионерите Арабаджиеви. Това става ясно от над 48 тома доказателства на прокуратурата, представени в съда, преди синът им Вълчо Арабаджиев да бъде прибран за постоянно в ареста.

До момента издирваните с европейска заповед за арест Ветко и Маринела Арабаджиеви все още не са се явили пред българските власти. Не е ясно и дали се намират в имението си в Сен Тропе, тъй като стана ясно, че притежават и частен остров на Карибите в Доминиканската република.

Уникалната имотна придобивка с огромно имение на нея е собственост на дъщеря им Александра Арабаджиева и е подарена от родителите ѝ за сватбата ѝ със сина на Миню Стайков – Стайко Стайков, издават присъствали на бляскавата церемония. На събитието родителите на булката ѝ връчили нотариален акт за имота и ударили в земята сватя Миню, който се отчел с доста по-скромен милионерски подарък – частен самолет.

С днешна дата и двете фамилии са обект на процесуално-следствени действия – претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели са в рамките на производства за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери.

За Арабаджиеви са събрани доказателства и за пране на пари в периода 2009-2018 г. Стайков е разследван и за участие в организирана престъпна група за незаконно производство и разпространение на акцизни стоки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране