08.02.2015 | 0:25
Арест за ексченгета, планирали обир на инкасо
Полицаи претърсват къщите на Боре Силата и на аверите му

Две бивши ченгета от Благоевградско бяха арестувани зрелищно в центъра на Благоевград в петък вечерта.
Акцията на спецчастите била по сигнал, че техният бивш колега Борис Николов, известен като Боре Силата, заедно с друг бивш полицай Валентин В. се подготвят да оберат инкасо автомобил.

Криминалистите имали предварителна информация за готвен “удар” и се позиционирали около офиса на фирма за парични преводи, бързи кредити и плащане на сметки на бул. “Св. св. Кирил и Методий”. Около офиса обикаляли Боре Силата и съучастникът му. Секунди след като инкасовият автомобил спрял пред офиса, 10-ина въоръжени полицаи с маски изскочили и повалили на земята двамата. Спецчастите били в два микробуса с пловдивска регистрация.

Боре Силата и приятелят му опитали да избягат, но успели да се отдалечат само на 10-ина метра и веднага били повалени на земята. При обиска у двамата не било открито огнестрелно оръжие, пише в. „24 часа”. Носели обаче спрей, с който се очаквало да напръскат служителя, който излиза с чувалчето с банкноти. До такава развръзка обаче не се стигнало и полицаите предотвратили обира на парите, които били няколко десетки хиляди лева.

Все още продължава работата на благоевградската полиция по разплитане на готвения удар. Проверява се дали има и други съучастници на двамата бивши полицаи, както и дали от инкасовата фирма не е изтичала информация към тях. Цяла нощ са обискирани домовете на задържаните екс ченгета, както и къщите на свързани с тях лица, участници в групата, оглавявана от Боре Силата.

Борис Николов бе уволнен от МВР преди повече от 15 г. Емигрира в САЩ, но след това се върна в Благоевград. Построи в края на града басейн с лятна дискотека, които изгоряха при умишлен палеж.

Днес Окръжна прокуратура остави зад решетките за 72 часа арестуваните снощи бивши полицаи. След като изтече мярката Борис Николов и Валентин В. ще бъдат вкарани в съда за гледане на мярката им за неотклонение задържане под стража.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране