12.02.2021 | 11:01
Арестуваха наркоман от Велико Търново, запалил приятелката си
37-годишният мъж я залял с бензин, едва не загинал и 8-годишния му син

37-годишен наркоман е задържан във Велико Търново заради палеж, съобщава Нова телевизия.  В първия ден на януари при пожар в къща във Велико Търново две жени пострадаха тежко, а други двама обитатели – 37-годишен мъж и 8-годишния му син се спасиха от пламъците. Историята има зловещо развитие. От два дни вече има задържан за умишлен палеж и това е 37-годишният мъж живял в къщата. Прокуратурата има доказателства, че той е залял приятелката си с бензин и я е запалил.

Той е наркозависим и е осъждан за кражби. От вчера е за постоянно в ареста с постановление на Окръжен съд  – Велико Търново. А причината – две обвинения – умишлен палеж и опит за убийство по мъчителен начин на приятелката си.

„Чрез заливане с бензин на едното от пострадалите лица и възпламеняването му със запалка се приема, че са налице изключително тежки психологически травми, болки и страдания, свързани с нараняванията, които получава по време на запалването и след това”, заяви окръжният прокурор  Николай Кожухаров.

Историята е от Велико Търново от първия ден на януари. В 3 часа през нощта лумват пламъци в дома на Емил Асенов и майка му Фани Ангелова. В къщата са още приятелката на Емил и 8-годишният му син от първия брак. Свидетел на всичко става малкото момче, което разказа как се е спасило.

73-годишната Фани – майка на заподозрения – и приятелката му успяват да се спасят по чудо. „Това става благодарение на това, че е загасила пожара във външна баня, и благодарение на лекарите от Русе, където е откарана за лечение”, посочи още окръжният прокурор.

Младата жена, залята с бензин, продължава да се лекува, но е дала показания. 73-годишната Фани, отказва да разговаря по темата.

В момента възрастната жена се грижи за 8-годишното дете и може би ще вземе родителските права над него, след като сина й е в ареста. Преди Емил да бъде задържан и обвинен за пожара в телефонен разговор отричаше вина.

„Искам да кажа, че никога не бих подпалил къщата си. На Нова година и не бих постъпил така. Никога”, каза Емил Асенов – Ерол.

Задържаният е дал показания. Съдебно-медицинската експертиза се е произнесла, че мъжа може да носи наказателна отговорност. Ако бъде доказана вината му го очакват поне 10 години затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране