Полицията е задържала прокурор от Бургас, който е отказал проба за алкохол и наркотици, съобщава Нова тв. Методи Велков е обвинител в Териториално отделение – Несебър към Районна прокуратура -Бургас (по време на Сотир Цацаров някои малки районни прокуратури, в имитация на реформи бяха кръстени “териториално отделение” – бел. ред.).

Рано тази сутрин той е отишъл да зареди гориво на бензиностанция в Равда. Служители в обекта са подали сигнал, че вероятно мъжът е употребил алкохол. На място са пристигнали полицаи, допълва медията.

Велков е отказал да бъде тестван за наркотици и алкохол, държал се е арогантно с полицаите и е бил задържан от тях.

За първи отказ законът предвижда глоба от 2000 лева и 2 години без книжка, но въпреки това тази практика е масова.

Само преди дни стана известно, че е задържана и съдийка от Административния съд във Варна заради проба за алкохол. За нея бе обявено, че е буйствала в нетрезво състояние във II районно полицейско управление в града. Случаят бе потвърден от Софийската градска прокуратура.

Според наличната информация, тя е била уличена да кара в нетрезво състояние във Варна, а след това е буйствала в районното управление, в което е била задържана. Тя е била спряна за проверка, а дрегерът отчел 1,56 промила алкохол в кръвта ѝ. Жената е дала и кръвна проба, но по закон била задържана в районното, където се е държала непристойно.

Впоследствие Софийска градска прокуратура (СГП) обяви, че “наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидент с магистрат от Варна с оглед изясняване дали е извършено престъпление от общ характер. Образувано е досъдебно производство с първо действие по разследването, което се води от следовател в Отдел „Следствен“ на СГП. Разследването се осъществява под ръководството и надзора на СГП, тъй като случаят касае магистрат.