16.01.2018 | 0:01
Арменският поп преби полицаите с пачки
Един харесва попа, друг - попадията

Вчера сутринта гледахме арменската попадийка Лиляна Павлова с новата водеща на „Здравей, България“ Аделина Радева. (Припомняме, че предишната водеща Анна Цолова слезе от екран с обяснението, че ще прави лайф-стайл предаване, за което се готвела отдавна. Това се случи през септември 2017 – до ден днешен ни лайф сме видели от Цолова, ни стайл.)

Предлагаме за прочит стенограма на вълнуващата част от разговора.

***

Водеща, НТВ: Сега след като мина този първи тест, как смятате – това, че посрещането на евролидерите и откриването беше съпроводено с протести, наруши ли, повреди ли имиджа на страната или точно обратното – показа, че сме една демократична страна, в която всеки може да протестира?

Лиляна Павлова, европеид, министър на Европредседателството, близка до Арменския поп: По никакъв начин не вреди. Протестите са нещо, което се случва в Европа и те са, бих казала, ежедневие в Европа. Така че никой нито беше изненадан, нито има притеснения в нашите гости. Това е един естествен и нормален процес, така че… Това, което изразих, е по-скоро – дали е верният момент, защото когато един, два, три, девет, единадесет протеста – дали не девалвира в този смисъл. От една страна, не би девалвирал, но както виждаме обаче, важното е, че те минаха по един законов начин и по един спокоен начин.

В-ща: …Вие изненадахте ли се, че Доналд Туск произнесе цялата си реч на български? Понеже аз чух премиера, който каза: абе упражняваше се, каза там, че учи изречение по изречение. Но знаехте ли, че всичко ще бъде казано на български в тази реч?

ЛП: Ние имахме предварителна информация, че се готви, така, да говори на български, да ни изненада на български, но наистина, така, най-емоционалният момент беше, когато всички го чухме да произнесе цялата си реч на български – и то с, така, видимо в речта, в начина, по който беше формулирана – че е правено с желание. Може би нещо, което не се знае толкова много – понеже имах възможност да говориме и с екипа на г-н Туск – това е, че той самият има принос в тази реч, той самият е дал, така, своите… своя сериозен принос в нейното написване. И може би оттам произтича това, че тя е, така, усетихме я, че ни е толкова на сърцето, защото явно е била и на неговото сърце.

1 коментар

  1. Министърка на Ендекато. И това доживяхме. каза:

    Това същество, докато си мълчеше изглеждаше по-умно!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране