11.02.2015 | 14:24
Атастасов съди Кънев, не бил „калинка“
Депутатът от ДПС имал висше образование

Депутатът от ДПС и бивш министър на екологията от квотата на движението в миналия кабинет (за 1 месец) Станислав Анастасов, заплаши лидера на ДСБ Радан Кънев със съд. Причината е твърдението на Реформатора, че Анастасов е станал министър без диплома.

Анастасов поиска Кънев да му се извини публично до 9 часа утре сутринта. В противен случай му обеща среща в съда.

Той беше назначен за министър в края на мандата на правителството на Пламен Орешарски. При избора му бе обявено, че е завършил Техническия университет в Мюнхен, но по-късно стана ясно, че той няма диплома оттам. Това призна и самият Анастасов, макар да обясни, че е завършил семестриално Мюнхенския университет.

Днес обаче депутатът от ДПС показа пред журналисти две дипломи за висше образование – бакалавър по Стопанско управление в Софийския университет и магистър по Политически науки в Нов български университет. Датите на издаване на дипломите са преди назначаването му за министър.

„Нямам нужда от други доказателства, за да обоснова, че Радан Кънев е в явно противоречие с член 148 от НК“, каза зам.-шефът на групата на ДПС.

Анастасов нападна Реформаторския блок и го обяви за осъвременена редакция на политическия проект, имащ историческата отговорност за престъпната приватизация. Той отправи и други критики.  „Именно благодетелят на г-н Кънев е източил КТБ с договори за дъщеря си с по 60 000 лева месечно“, каза още депутатът. Той призова Кънев да го съди, ако това твърдение не е вярно.

Станислав Анастасов е едно от протежетата на председателя на ДПС Лютви Местан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране