12.09.2020 | 23:43
Автобусът на ФК „Беласица“ катастрофира
Водачът се е почувствал зле, изгубил е управление и е починал. Няма тежко пострадали

Автобусът на футболния клуб „Беласица“ Петрич е катастрофирал на връщане от град Панагюрище. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Община Петрич. Причината за инцидента, станал на 70 км на автомагистрала „Тракия“, е прилошаване на шофьора. Вследствие на това автобусът излиза от пътното платно. За щастие той не се е обърнал. По-късно се установява, че шофьорът е получил инфаркт. Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип се чувстват добре физически.

На място са и представители на ръководството на клуба – Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич е изпратила веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на Петрич Димитър Бръчков. Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация, отново ще бъдат прегледани в болницата.

Малко след 20.40 часа е получен сигнал за инцидент в района на 70-ти км на автомагистрала „Тракия”, съобщава в същото време и МВР. Според първоначалната информация, шофоьор на автобус, превозвал 24 спортисти, който се е почувствал зле, е изгубил управление над превозното средство. Автобусът е излязъл от пътя и леко се е наклонил. Водачът е починал. Няма сериозно пострадали от пътниците, трима са с леки оплаквания. На място са екипи на пътна полиция, пожарна и медици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране