10.07.2020 | 17:26
Автобуси със ГЕРБави симпатизанти пътуват за София за контрапротест
Въпреки призива на парийното ръководство в протеста задължително да се включат депутати, общински съветници и координатори на партията, част от тях заявиха, че няма да пътуват

Днес следобед два автобуса с десетина симпатизанти и членове на ГЕРБ отпътуваха от Бургас за столицата за контрапротеста пред Президентството, предаде БНР. Въпреки призива в социалните мрежи в протеста задължително да се включат депутати, общински съветници и координатори на партията, част от тях заявиха, че няма да пътуват.

Организаторите на протеста заявиха, че двата почти празни автобуса ще качат по пътя симпатизанти на партията от общините Айтос и Карнобат. “Протестираме срещу това, че хора, които работят за бъдещето на България и за европейския път на страната, са наречени „мутри“, срещу това, че вчера имаше организиран протест в София, на който всички видяха кои хора се появиха на площада и просто структурата ни от цялата страна, не само от Бургас, ще подкрепи този контрапротест“, заявиха протестиращите, цитирани от БНР.

За 18.00 часа тази вечер пред областната управа в Бургас общински съветници също организират протест. Неговото мото е: „Заедно срещу статуквото“.

За контрапротеста на ГЕРБ днес се разбра и от думите на депутата Тома Биков в ефира на Нова тв. „Какво да ги вадим, ние не знаем как да ги спрем. Чудим се нашите как да ги спрем. При нас вече от година-две има желание да излязат на улицата.“ Това отговори Биков на въпрос дали управляващата партия ще организира обществена подкрепа на площада. Не е ясно какво има предвид депутатът, като казва, че симпатизантите на ГЕРБ от много време искат да излязат на улицата.

Междувременно „Биволъ“ публикува във Фейсбук разговор от групата „Клубове ГЕРБ“. В него симпатизанти споделят, че днес в 13 ч от Бургас ще тръгнат автобуси за София, а протестът е планиран за 19 ч пред президентството. „Задължително е присъствието на народни представители, общински съветници и общински координатори. Протестът е „заради нападките и лъжите на Радев“.

„Дори имаше призиви да станем като в Сърбия, където полицията бие хората. Ако искате полицията да бие хората…“, каза още Биков. И отново повтори тезата, че целият шум се е вдигнат от неадекватното поведение на служители на НСО, а службата се контролира от президента. „Въпросът е какво става с тези служители, защото НСО е под контрола на президента. НСО се проваля няколко пъти през последната година. Сега протестът е срещу правителството. Сега влиза прокуратурата в президентството. Те казват правителството да подаде оставка“, продължи Биков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране