16.07.2020 | 23:57
Авторитетът на Доган се състои от лъжи, нарушения на закона и корупция
Хората са на улицата заради погнусата, че може да има някой над закона, казва Христо Иванов

Акцията в Росенец беше упражняване на конституционни права и тя е съпроводена с огромно количество жалби и искане до различни държавни ведомства, които се надявам да си свършат работата и тогава ще се установи, че там няма нищо законно. Това каза пред bTV Христо Иванов от „Демократична България”.

По думите му, авторитетът на г-н Доган се състои от „лъжи и нарушения на закона, от корупция и нерегламентирано влияние, от обръчи и порции”.

„Тази акция бръкна в една рана и затова тези хора са днес на улицата – не заради нашата акция, а заради погнусата от това, че в България е възможно да има хора, които са над закона.

Тази погнуса беше споделена и от членовете на ДПС, които бяха докарани там като жив щит. Но когато те се събраха с протестиращите, имаше един нормален човешки разговор, те пяха заедно Химна на Републиката, викаха заедно „България” и всички бяха съгласни, че в тази наша обща България трябва да има един закон за всички, независимо кой си и какъв си. Това докара хората на Росенец, това ни накара нас да отидем там, това изкарва днес хората на този протест – един закон за всички”.

На твърденията на премиера Бойко Борисов, че “Демократична България” прави съглашателство с ДПС, а Христо Иванов върши черната работа на БСП и на ДПС, за да свали Обединени патриоти и ГЕРБ от властта, Иванов отговори така:

„Аз винаги ще застана зад български граждани независимо от коя част на страната са, как се самоопределят, стига да сме заедно и да пеем под един флаг български химн и съм горд от това. От друга страна премиерът стои до Шиши и до Доган и го виждаме това, защото в момента БНТ е оглавявана от кадър на Пеевски. Данчо Цонев следи за разпределянето на средствата, за антикризисната помощ в парламента, а КЕВР готвят там да бъде поставен човек на Пеевски. ДПС и Пеевски контролират главния прокурор. Видяхме я тази връзка през осемте джуджета и през Петьо Еврото, който е близък и до двете институции”.

Във връзка с твърденията на Хамид Хамид, че главният прокурорът е избран по процедура, предложена от Христо Иванов по време на неговото управление, Иванов коментира:

„Тази процедура беше приложена по абсолютно извратен начин и не беше спазено нейното съдържание. Тя има за цел да установи дали човекът е добър професионалист, дали е нравствено пригоден за тази служба и дали може да отстоява върховенството на правото. Още преди тази процедура беше ясно, че Гешев е негоден да отговаря на тези критерии. Тези критерии някой трябва да ги забележи и да ги приложи”.

Иванов даде за пример делото КТБ:

„Там той не забеляза Шиши, не забеляза никой от политическите покровители на тази финансово-политическа пирамида, която представляваше КТБ. Това беше преди това. След това той нарушава закона, нарушава Наказателния кодекс, нарушава Конституцията практически с всяка своя акция.

На въпроса кой е Шиши и как нареди на Радев служебното правителство, а пък премиерът пита защо Христо Иванов не е забелязал как е наредено служебното правителство на Радев, Иванов каза:

„По време на служебното правителство на Радев ние се явявахме на избори срещу Шиши. Тогава Цацаров репресираше и оказваше натиск на бизнесмени, за да не отразяват нашата кампания, така че ние тогава сме били срещу Шиши. Борисов е през цялото време с Шиши. Днес се опитва да се разграничи от него, но аз го призовавам да си подаде оставката, защото тези хора са излезнали да си искат бъдещето обратно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране