27.02.2016 | 0:11
Бабаитите от Околовръстното съдени за грабежи и побои
Босът им твърди, че били замеряни с бутилки
Четиримата биячи от Околовръстното шосе не са служители на лицензирана охранителна фирма. Яките момчета, които в сряда привечер пребиха младо семейство, са били гардове на Ивайло Борисов-Ториното, но без никакъв договор.
Това стана ясно вчера от думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова. До боя се стига, след като 30-годишният Васил Наумов свирнал с клаксон на две коли “Ауди” и “Крайслер”, които се движели с много висока скорост, като рязко сменяли лентите. След като засекли возилото на Наумов и го принудили да спре, биячите започнали да го налагат с юмруци и палки. Бившият атлет Наумов е с няколко избити зъба. Съпругата му, националката ни по троен скок Мария Димитрова, също е удряна. Тя е заснела кадрите на побоя.
Трима от биячите имат богати криминални досиета. Обвинени са за изнудване, причиняване на средна телесна повреда, грабеж и шофиране в нетрезво състояние и без свидетелство за правоуправление. “Лицата са осъждани, макар и преди доста години, и за част от тях е настъпила реабилитация по право. Осъжданията им са за неплащане на издръжка, за причиняване на средна телесна повреда, както и за участие в организирана престъпна група”, обясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Най-възрастен от биячите е 46-годишният кикбоксьор Георги Близнаков, който е служил като парашутист и барета. Мартин Марков /41 г./ е изявен фитнес маниак и е от Габрово. 22-годишният Христо Христов от Червен бряг е бил републикански шампион по бокс, но по-любопитното е, че е учил в Духовната семинария.

Четвъртият бабаит е 39-годишният Александър Гечев. Прокуратурата е повдигнала обвинения на четиримата за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. Предвиденото наказание е от 2 до 10 г. затвор. До момента са разпитани 15 свидетели, назначени са експертизи, твърди Арнаудова. Назначена е и техническа експертиза на видеоматериала, предоставен от пострадалия Васко Наумов. Домовете на охранителите са претърсени и са иззети веществени доказателства. Очакваше се късно вчера съдът да ги остави за постоянно в ареста.

Румяна Арнаудова прогнозира пред БНТ, че до 10 дни случаят може да влезе в съда. Нова версия в защита на биячите огласи вчера техният бос Ивайло Борисов-Ториното. Според него колата им била замеряна с бутилки и това ги афектирало. Палката пък била иззета от бития Наумов, който първи посегнал с нея.

“Моите момчета обядваха с мен в Горубляне и после тръгнаха да ми прибират колата. Нямат никакъв договор за охрана при мен, защото са от един месец и са на пробен срок. Категорично е, че нямат лично оръжие. Уж единият се хващал за пистолета, но той няма пистолет”, обяви пред bTV Борисов. “Кой не е криминално проявен на днешно време. Те нямат влязла в сила присъда, иначе щяха да са в затвора”, отговори Борисов на въпрос не знае ли, че гардовете му бил съдени. Торино коментира и отношенията си със Златко Баретата, с когото заедно са подсъдими.

“Със Златомир Иванов имаме две общи дела, уважавам го, но той няма нищо общо със случая. Неудобно ми е, че го свързват по този начин”, каза Ториното, който в момента е съден за пласиране на дрога. Според Борисов делата обаче били скалъпени,  а той се занимавал с “депониране на земни маси”. “Имам редовен бизнес и си плащам данъците. Доверчив съм и затова си патя често”, добави още Ториното.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране