10.06.2019 | 20:21
Багата заработи 113 500 долара с победата над Туиваса
Над 20 000 зрители изпълниха залата в Чикаго, като сред тях имаше и солидна българска агитка

Единствената българска звезда от световен ранг – Благой Иванов, е заработил 113 500 долара от победата си над австралиеца Тай Туиваса. Битката в октагона между двамата бе част от галавечерта на UFC под номер 238, която се проведе в Чикаго.

След нея от най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства пуснаха списък със спечелените пари от участниците. Подчертава се това, че това са сумите без полагащия се дял от телевизионното излъчване и спонсорски договори. Събитието в зала “Юнайтед център” бе предавано по телевизия ESPN, за услугата pay per view се плащаше 80 долара.

Багата получи за участието си в галата 55 000 долара, още толкова е хонорарът за победата му, а нови 3500 идват като бонус за един от най-интересните двубои в Чикаго.

Най-добре от галата там припечели шампионът в категория “петел” Хенри Сехудо, който заслужи 440 000 долара за участието си и победата над Марлон Мораес.

Над 20 000 зрители изпълниха залата в Чикаго, като сред тях имаше и солидна българска агитка.

Нейната подкрепа накара Багата след мача да вземе микрофона от ръката на водещия и на български да благодари. Победата бе 18-а за Иванов на ММА ринга.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране