20.08.2015 | 10:49
Багерите влязоха в циганския квартал “Максуда” във Варна
Събарят 58 незаконни постройки, 520 души остават без покрив

Багери влязоха в циганската махала “Максуда” във Варна.Те ще сборят 58 незаконни постройки. За да няма ексцесии и напрежение в района малко преди 9 часа в ромския квартал пристигна полиция, жандармерия и линейки.

Заповеди за събаряне са издадени за 58 къщи в района. Нито една от тях не е обжалвана, изтъкват от община Варна. Това няма как да се случи, защото ромите, които живеят в тях са неграмотни. По данни на служба ЕСГРАОН в тези домове са регистрирани 520 души, но според районния кмет живеят не повече от 300 души без ток и вода.

На родителите в квартала – пълнолетни и непълнолетни, е предложено настаняване в три общински центъра, но досега никой не е пожелал да използва тази възможност, казаха от община Варна.

Цигани заявиха пред бТВ, че въобще не са разбрали за това. Няма и как да попълнят документите, защото не могат да пишат. Общината е осигурила медицинска помощ и минерална вода за хората от квартала днес. Ще дойдат и медиатори, които да помогнат на ромите, които ще останат без дом.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране