15.08.2020 | 0:40
„Байерн“ унизи „Барселона“ с 8:2 на 1/4-финал в Шампионска лига
Играчи на баварците отбелязаха 9 от 10-те гола, довели до унизителния за испанския гранд резултат

Германският футболен колос „Байерн“ (Мюнхен) изигра шеметен мач и сгази „Барселона“ с 8:2 на 1/4-финал в Шампионската лига. Играчи на баварците отбелязаха 9 от 10-те гола, довели до унизителния за испанския гранд резултат на празния ст. „Луш“ в Лисабон.

Томас Мюлер откри още в 4-тата мин., но само три минути по-късно Дейвид Алаба си отбеляза автогол при неуспешен опит да изчисти топката след центриране отляво по земя. Още преди почивката обаче интригата в португалската столица угасна, след като германците вкараха нови три попадения във вратата на сънародника си Марк-Андре тер Стеген. Разписаха се Иван Перишич в 21-вата, Серж Гнабри в 27-ата и отново Мюлер в 31-вата мин.

След почивката „Барса“ се опита да заиграе по-офанзивно, само че срамът от първото полувреме беше удвоен. В 57-ата мин. Луис Суарес намали изоставането на каталунците на 2:4, но в последния половин час атаката от Мюнхен наниза нови четири попадения. Йошуа Кимих (63), Роберт Левандовски (82) и Филипе Коутиньо (85, 89) допринесоха за най-тежката загуба на „блаугранас“ в европейските клубни турнири.

На 1/2-финала на 19 август „Байерн“ очаква победителя от утрешния последен 1/4-финал между „Манчестър Сити“ и „Олимпик“ (Лион). За другото място във финала ден по-рано ще спорят РБ (Лайпциг) и „Пари Сен Жермен“. Мачът за трофея е на 23 август.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране