18.02.2019 | 20:54
България е с едни гърди напред пред останалите балкански страни, а ние занимаваме горкия Бойко с преференции…
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков заяви, че премиерът се е намесил, за да не остава подозрение за опорочаване на вота

Остана впечатление, че целим служебна победа, каквато не целим. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков в предаването „Лице в лице” по повод на среднощните заседания на Народното събрание за промени на Изборния кодекс и последвалият днес обрат. Юристът призова премиера Бойко Борисов да се намеси по въпроса за приемането на по-висока бариера за преференциалното гласуване.

„Остана впечатление, че целим служебна победа, каквато не целим. Най-много ме подразни е, че ни изкараха, че от ГЕРБ не искаме мажоритарни избори, посягайки на преференцията. Ние сме формацията, която се вслуша в гласа на народа и първият закон, който внесохме беше за мажоритарна система. Всички бяха против, сега тези „мажоритарници” говорят, че ГЕРБ блокира преференциите”, каза Марков.

Марков заяви, че трябва хората да обърнат внимание на проведения през 2016г. референдум, на който около 500 хил. души са гласували за сегашната избирателна система.

„Нашият премиер го награждава сръбския премиер Вучич, македонският премиер си сваля накитите и ги дава на Бойко, Ципрас, който хвали само гърците – хвали Бойко и му казва: Ти ставаш да председателстваш ООН. България е с едни гърди напред пред останалите балкански страни, стана фактор, а ние занимаваме горкия Бойко с преференции”, коментира депутатът от ГЕРБ.

Марков допълни, че премиерът се е намесил, за да се избегнат съмнения за опорочаване на предстоящия вот. По думите му, в нито една държава в ЕС президентът и правителството не са избрани с машинно гласуване. „Машините са за дебили, само Мадуро е избран с машини и сега искат да го махат, защото не е избран честно. Ние се самоунижаваме с тези машини”, допълни юристът.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че предстоящите евроизборите ще бъдат определящи за бъдещето на Европа, защото България е част от съюза, но не изоставя личните интереси на страната.

„ПЕС, партията на г-н Станишев, на европейските социалисти, е катастрофа. Имат около 130 депутати, затова Корнелия Нинова бяга. ЕНП слиза под 200, размиха се границите. Радикални партии идват, но те са християнски партии. Големият дебат, който предстои сега в Европа е дали ще е християнска или християно-мюсюлманска. Ние трябва да се включим в този дебат, а не да се занимаваме с изборните правила. Българите не искат гей бракове, миграция и джендър идеология”, каза Марков.

3 коментара

  1. plamen каза:

    Bravo Venko Venkov govorish istinata.

  2. Венко Венков каза:

    Пред кои балкански страни се нарежда България и по кои показатели ги изпреварваме??? На първо място, по корупция, оскотяване, пребиване и ограбване на възрастни хора по селата, или може би, по напускането на страната от младите хора или по обезлюдяването на селата, или по силната икономика която имаме, или по мачкането на неудобните в бизнеса !!! Наистина държим много първи места!!!

  3. Венко Венков каза:

    Пред кои балкански страни се нарежда България и по кои показатели ги изпреварваме??? На първо място, по корупция, оскотяване, пребиване и ограбване на възрастни хора по селата, младите хора напускат страната, обезлюдяване на селата, демографска криза… и още и още и още!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране