20.06.2016 | 17:43
България хитрува и всъщност подкрепя НАТО
София действа винаги по заповед на Брюксел или Вашингтон

България хитрува, като озвучава алтернативна позицията на НАТО, но в действителност напълно подкрепя политиката на Северноатлантическия алианс. Това становище изрази военният експерт Михаил Ходаренок в интервю по радио „Звезда“, цитиран от ТВ канал „Звезда“ в неделя.

„Никакво различаващо се мнение нямат политическите и военните лидери на България, това просто не съществува. И те винаги действат по заповед на Вашингтон и Брюксел“, каза той. Коментирайки въпроса за засилването на присъствието на НАТО в Черно море, Ходаренок изрази увереност, че предстоящата среща на съюза може да се обяви за създаването на военноморска коалиция в региона, с включването на военноморските сили на държави, които дори не са включени в организацията.

„Това се отнася за Украйна и Грузия“, уточни военният експерт. Българският президент Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов в четвъртък потвърдиха, че България няма да участва във флотилия в Черно море, насочена да брани региона от Русия.

„Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати. Да изпратим корабите – военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна“, каза Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране